Suárez i Messi donen la victòria al Barça

Els blaugrana es desfan del conjunt basc i tanquen la primera volta com a líders del campionat

Suárez i Messi donen la victòria al BarçaFCB

L’FC Barcelona va tancar la primera volta de la Lliga amb un triomf per 3-0 contra l’Eibar, que fa que els de Valverde tanquin la primera volta com a líders amb cinc punts de marge respecte a l’Atlètic de Madrid, que ahir va gua-nyar per la mínima 1-0 el Llevant gràcies a un gol de penal que va anotar Antoine Griezmann.

El duel es va posar de cara ben ràpid pels blaugrana, gràcies a l’1-0 de Luís Suárez als 20 minuts de partit després d’una bona jugada combinativa entre l’uruguaià, Coutinho i Busquets que va acabar amb la diana del davanter del Barça. Tot i que el resultat s’havia posat bé per als catalans, l’Eibar no es va donar per vençut, i va fer un plantejament que va complicar molt l’elaboració ofensiva del conjunt dirigit per Ernesto Valverde.

Però el conjunt basc va aguantar fins al minut 53, quan Arbilla va perdre una pilota en una zona compromesa que va provocar el segon dels catalans. Luis Suárez va recuperar una bola que va acabar als peus de Leo Messi dins de l’àrea, i l’argentí no va fallar a la seva cita amb el gol i va anotar la seva diana 400 a la Lliga espanyola. Només sis minuts després, els blaugrana van deixar el matx vist per sentència amb el 3-0 de Luis Suárez, que va fer el segon del seu compte particular després d’aprofitar un servei de banda servit ràpidament per Sergi Roberto.

Els blaugrana van seguir buscant el gol per arrodonir la golejada, però no van aprofitar les ocasions que van tenir i el marcador va acabar amb el definitiu 3-0.

De la seva banda, el Reial Madrid va derrotar el Betis a domicili per 1-2 en un duel que es va decidir al minut 88 amb un gol de Ceballos de falta directa. Els blancs van ser superiors durant la primera meitat i Modric va obrir el marcador al minut 13 després d’engaltar un xut des de la frontal de l’àrea que va entrar per l’escaire. Canales va empatar al 67 amb l’ajuda del videoarbitratge, ja que l’àrbitre assistent havia anul·lat la diana per fora de joc, i quan millor estava el Betis va arribar l’1-2 al minut 88 amb un llançament de falta de l’exbètic Dani Ceballos.