òbit

Mor als 64 anys Josep Giró, un dels precursors de l'esquí de fons

Va ser un dels pioners d’aquesta disciplina a Catalunya i al Principat, on feia temps que residia

Mor als 64 anys Josep Giró, un dels precursors de l'esquí de fonsNATURLANDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Josep Giró va morir ahir als 64 anys a Sant Julià de Lòria, on residia des de feia anys. Nascut a la Seu d’Urgell, Giró va ser un dels precursors de l’esquí de fons a Catalunya (i posteriorment al Principat), i va ser olímpic tres cops en aquest esport (Lake Placid 1980, Sarajevo 1984 i Calgary 1988). A més, va participar en tres Campionats del Món i també es va proclamar 15 vegades campió d’Espanya.

L’exesquiador de fons residia actualment a Sant Julià de Lòria, ja que durant els últims 16 anys havia treballat a l’estació de la Rabassa, on havia estat monitor d’esquí i d’activitats de lleure, molt lliga a la base, i actualment exercia de cap de pistes.

Un cop es va conèixer la notícia, es van succeir les mostres de condol tant des de persones i institucions del país, com de Catalunya, com ara l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, que va lamentar la pèrdua “d’un dels pioners de l’esquí nòrdic de casa nostra”, o de l’estació de Naturlandia-la Rabassa, que a través d’una piulada va expressar “estar en estat de xocper la mort del nostre company Josep”.

A més, el conseller d’Esports del comú de Sant Julià de Lòria, Pere Pràxedes, va manifestar al Diari que “era un referent de l’esquí de fons, feia molt anys que estava amb nosaltres a Naturlandia i és una pèrdua molt important per a aquest esport”, i va afegir que “l’esquí de fons era la seva passió i la seva vida, estem molt tocats”. De la seva banda, Carles Visa, director tècnic de la FAE, va expressar que “és una gran pèrdua no només per al país, sinó per al sud d’Europa, perquè havia estat un referent”.

tracking