La federació vol doblar les llicències de jugadores

Engegarà la campanya ‘Her World, Her Rules’ amb l’ajuda de la FIBA, per augmentar la presència de noies a l’esport

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Andorrana de Bàsquet (FAB) va presentar ahir al Museu Thyssen la campanya Her World, Her Rules (el seu món, les seves normes) que busca ampliar la presència de noies al món del bàsquet. El projecte sorgeix de la Federació Internacional (FIBA), que subvencionarà part dels projectes de 18 de les federacions nacionals d’Europa. Al Principat la campanya comptarà amb 12.000 euros (8.000 de la FIBA). A Andorra hi ha una llicència de bàsquet de noia per cada deu d’home (unes 20 en total) i l’objectiu, segons van explicar els responsables de la federació, és doblar aquesta xifra i arribar a la quarantena durant aquest any.

Etiquetes:

Per aconseguir-ho, les noies interessades podran entrenar de manera gratuïta amb els dos clubs del país, el MoraBanc Andorra i el Bàsquet Club Escaldes, i també tindran subvencionats els diferents campus que fa la FAB al llarg de l’any. A més, si les noies decideixen seguir amb el bàsquet la propera temporada de manera federada el cost de la llicència serà a càrrec de la FAB.

El president de la FAB, Manel Fernàndez, va assegurar que “l’esport femení té molt recorregut i ho hem d’aprofitar”, i va afegir que “si a més del bàsquet creix tot l’esport femení, ens hem de donar per satisfets”.

A l’acte hi van ser la ministra d’Esports, Olga Gelabert, la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, el director del Museu Thyssen, Guillermo Cervera, i els representants dels clubs.

La federació vol doblar les llicències de jugadores

tracking