Top-16: Eurocup

La imbatibilitat, a prova

El MoraBanc busca la sisena victòria consecutiva a casa a l’Eurocup per seguir sense perdre com a local i sumar el segon triomf al Top-16

La imbatibilitat, a provaACB PHOTO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Arriba al Poliesportiu l’Unics Kazan, que sense cap mena de dubte és el rival més dur que s’ha trobat l’equip des que va començar la present Eurocup: un conjunt fet i pensat per aixecar el títol i classificar-se per a l’Eurolliga de l’any vinent. Però si hi ha una competició en què es poden retreure poques coses al MoraBanc Andorra és l’europea i, sobretot, en els partits a casa. Si bé pel que fa al joc hi ha moments que ha deixat alguns dubtes, pel que fa als resultats el balanç és immaculat. Els tricolors encara no han perdut com a locals en tota la competició i cinc de les sis victòries del curs les han aconseguit al Principat. En cas de repetir èxit, aconseguirien el segon triomf al Top-16 i donarien un cop d’efecte clar.

El potencial ofensiu dels russos el lidera Pierria Henry, que passa per ser el millor jugador de la competició a dia d’avui amb gairebé 20 crèdits de valoració per enfrontament. L’acompanyen noms contrastats com l’ex d’Unicaja Jamar Smith, Maurice Ndour o Raymar Morgan, però si una cosa ha deixat clara aquest MoraBanc Andorra és que apareix quan menys l’esperes. Un cop expulsada la pressió per ser a la Copa del Rei, torna a Europa i, tal com va reconèixer en roda de premsa Ibon Navarro, l’absència d’aquesta pressió en una competició relativament nova per al club el pot beneficiar. “Des del punt de vista mental és una competició en la qual juguem amb més il·lusió que pressió sobretot un cop hem assolit l’objectiu mínim que ens havíem marcat, ser al Top-16.” Malgrat això, és obvi que “el grup és molt complicat i l’Unics un equip que juga amb molt poder físic i obligant a ajudar [en defensa]”.

Precisament les concessions a la rereguarda són la gran assignatura pendent del seu equip, que és la tercera pitjor defensa de l’ACB i el segon que més punts va encaixar del seu grup durant la fase regular de l’Eurocup. Avui, qualsevol opció de victòria passa per frenar les armes de l’Unics en atac i en aquest sentit, tot i que no va acabar de respondre, el basc va deixar entreveure que podria plantejar alguna alternativa defensiva en certs moments de partit, per mirar de complicar l’existència als de Dimitris Priftis.

El que és evident és que si la victòria es queda al Poliesportiu per sisena vegada consecutiva, equip i aficionats podran començar a pensar seriosament que els vuitens no són una utopia. Il·lusió no els en faltarà.

ESTRENA A CASA

Jerome Jordan debutarà avui davant la seva nova afició ANDORRA LA VELLA. Jerome Jordan debutarà avui davant la seva nova afició en un duel d’altura. Ja en la derrota al camp de l’Obradoiro va demostrar que ha arribat al MoraBanc per ser un dels líders de l’equip. Si a Lugo acreditava 12 punts per enfrontament, davant els de Moncho Fernández en va sumar 12 i va deixar clar que ara l’equip té un nou registre en el qual confiar: anotació des de la pintura. Un aspecte fonamental tant a la lliga com a l’Eurocup, si els tricolors volen competir amb garanties i seguir endavant.

tracking