poliesportiu

Una cita amb la història

Les finals de la Copa del Món d’esquí alpí que es faran de l’11 al 17 de març a Grandvalira marcaran el 2019 esportiu al Principat

Una cita amb la història

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Principat serà un any més escenari d’esdeveniments esportius de primera línia, amb preponderància per les finals de la Copa del Món de Grandvalira, que se celebraran entre l’11 i el 17 de març a les pistes Àliga i Avet. Durant set dies, Andorra es convertirà en l’epicentre de l’esquí alpí amb la presència dels 30 millors homes i dones al final de la Copa del Món en totes les modalitats.

La primera part de la setmana serà el torn de les proves de velocitat a la pista Àliga del Tarter. Els dies 11 i 12 es faran els entrenaments de descens, i dimecres 13 hi haurà la primera cursa. El dia 14, dia de la Constitució, es farà la competició de supergegant tant en homes com en dones, mentre que el dia 15 hi haurà la competició per equips. A la part final de la setmana agafarà protagonisme la pista Avet de Soldeu, on dissabte 16 de març es faran l’eslàlom de dones i el gegant de dones, i on diumenge 17 es tancaran les finals amb l’eslàlom masculí i el gegant femení. A més de l’aspecte purament esportiu, aquesta cita arrossegarà d’altres esdeveniments, com la cerimònia d’obertura, el sorteig públic de dorsals a la plaça Carlemany de Canillo, el village que hi haurà a l’Abarset i on cada dia hi haurà animació musical, o també alguns actes a les parròquies baixes.

Les finals de la Copa del Món seran la gran cita del 2019, però no l’única. La Copa del Món de la Font Blanca d’esquí de muntanya serà el primer gran esdeveniment de l’any a final de gener amb les curses individual a Arcalís i vertical a Arinsal, mentre que l’esquí, en aquest cas forapista, seguirà tenint protagonisme al març amb una nova arribada del Freeride World Tour. A la primavera hi haurà una de les novetats d’enguany, amb el Mundial de trial, que el 2019 arribarà amb la modalitat indoor al Poliesportiu.

A l’estiu, les bicicletes prendran el protagonisme amb la Copa del Món de BTT a Pal Arinsal, les marxes cicloturistes de la Volta als Ports i La Purito, i amb una nova etapa íntegra de la Vuelta a Espanya al país. El 2019 tampoc fallarà el World Padel Tour.

tracking