ACB LLIGA ENDESA

Camí de Madrid, Capítol 1

El MoraBanc rep el Delteco GBC en el primer dels sis partits que resten abans no es decideixin els equips que seran a la Copa del Rei

MoraBancFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cal anar partit a partit. Aquest és, segurament el missatge més repetit per jugadors i tècnics del MoraBanc des que va començar la temporada i en el moment actual s’hi agafen encara amb més força. La realitat és que des d’ara fins a la jornada 17 el marge d’error és molt reduït i per guanyar el millor punt de partida és no pensar en més endavant, però el cert és que el d’avui davant el GBC és el primer capítol d’una sèrie de sis enfrontaments que marcaran si els tricolors són o no equip de Copa del Rei. “És un objectiu que persegueixen molts equips que estan en aquest grup dels que aspirem a ser allà, queden sis partits i esperem aconseguir el nombre de victòries necessari”, va explicar Ibon Navarro en la roda de premsa prèvia.

El conjunt de Sant Sebastià arriba al Principat com a últim classificat i havent guanyat només dos dels onze partits de lliga, però el tècnic basc avisa: “És un equip que ha competit gairebé tots els partits i molt ben treballat. Si els deixes jugar, ho fan molt bé.” Sigui com sigui, al MoraBanc només li val guanyar. “El marge d’error és mínim, com el de gairebé tots. El calendari només el podem fer bo nosaltres, sabem que segurament haurem de guanyar cinc d’aquests sis partits i tot i així, pot ser que no entrem”, va sentenciar un Ibon Navarro transparent.

Un dels homes més en forma del rival d’avui és un vell conegut de l’afició andorrana, Beqa Burjanadze, que torna a la que va ser casa seva les dues últimes temporades i completament recuperat de la lesió que el va apartar tot el curs passat de les pistes. Amb ell, arriben un Dani Pérez que també va vestir els colors del Principat i actualment és el cervell del GBC,Alberto Corbacho i Garrett Nevels, que són les principals amenaces al perímetre i a la pintura, la mobilitat de Vyacheslav Borov i l’experiència de Blagota Sekulic, complementen més que bé el jugador georgià.

Algú que sap molt bé que avui s’haurà de fer fort prop dels cèrcols és Moussa Diagné, que fidel a la línia del seu entrenador va explicar que “si volem ser a la Copa, el primer que hem de fer és guanyar el partit de demà [per avui], serà molt competit perquè ells estan jugant bé i millorant dia a dia”. El senegalès passa per ser la gran garantia tricolor en intimidació i s’està convertint en l’extensió d’Ibon Navarro a la pista. El seu missatge d’ahir ho confirma: “Els càlculs no són per a nos­altres, primer hem de guanyar i després pensar en més el proper.”

HIERREZUELO NO XIULAVA A ANDORRA DE SDE LA COPA DEL REI DE VITÒRIA

La notícia curiosa del partit d’aquest vespre és que torna al Poliesportiu un dels àrbitres que amb menys afecte recorden les grades del pavelló, no perquè hagi protagonitzat males actuacions a Andorra, sinó perquè és el col·legiat que no va xiular el camp enrere dels quarts de final de la Copa del Rei de Vitòria a Sergi Llull. El granadí Daniel Hierrezuelo no havia dirigit un partit del MoraBanc com a local des d’aleshores i avui ho tornarà a fer, acompanyat de Martín Caballero i Alberto Sánzhez Sixto.

tracking