x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Bàsquet

Un retorn especial

Després d’estar gairebé un any i mig sense poder jugar, Beqa Burjanadze s’està tornant a sentir jugador aquesta temporada a les files del Delteco GBC de Sant Sebastià. El georgià tornarà demà a trepitjar el parquet del Poliesportiu a les files del conjunt basc.
Beqa Burjanadze durant la temporada passada.

Un retorn especial

Beqa Burjanadze durant la temporada passada.

Fernando Galindo
Actualitzada 14/12/2018 a les 07:29
Un any i 153 dies. Aquest és el temps que va estar Beqa Burjanadze sense jugar cap partit oficial després dels problemes que va patir al genoll dret. Però enguany s’està tornant a sentir jugador a les files del Delteco GBC i demà visitarà el Poliesportiu d’Andorra, la seva casa durant dues temporades.
El 30 de març del 2017, el MoraBanc Andorra de Joan Peñarroya es jugava entrar al play-off pel títol a la pista del Bilbao Basket. En aquell matx, l’aler-pivot georgià va disputar 21 minuts i va anotar quatre punts, en un dia en què ja es veia que no rodava fi físicament pels problemes que arrossegava al genoll. Beqa es va perdre els últims partits de la temporada i el play-off contra el Madrid, i tampoc va poder ser a l’Europeu amb Geòrgia. El setembre del 2017, amb la temporada tot just començada, el MoraBanc va anunciar que Burjanadze hauria de passar pel quiròfan per solucionar els problemes al genoll, una operació que el tindria cinc mesos de baixa. Però Beqa ja no va tornar a jugar com a tricolor i el 17 d’agost va arribar a un acord amb el club per rescindir el seu contracte.

Beqa va fer les maletes en direcció Donosti, on es va incorporar al Delteco GBC, i el 30 de setembre passat va posar el punt final al seu calvari amb la lesió al genoll tornant a jugar un partit oficial. 16 minuts contra el Fuenlabrada, on va anotar cinc punts i va capturar 5 rebots per aconseguir 10 crèdits de valoració. “Estic molt satisfet, ja recuperat i genial sobre la pista. Ara estic en el procés de tornar a agafar les sensacions com els últims cops que jugava i seguir guanyant confiança”, admet Burjanadze en declaracions al Diari.
Burjanadze viurà demà un partit especial al Poliesportiu, i comenta entre riures que “no sé com em rebran”, però ja posant-se més seriós explica que “tinc molta estima a tota la gent d’Andorra, que va ser molt bona amb mi els dos anys aquí”. Al georgià li va quedar un regust una mica amarg de la seva sortida i reconeix que “em va fer una mica de llàstima per com va ser perquè vaig sortir i a les dues setmanes ja feia treball sobre la pista”, i afegeix que “no vull jutjar ni molt menys ningú, però m’hauria agradat acomiadar-me sobre la pista i tornar als aficionats tot el que m’han donat, però per sort podré tornar al Poliesportiu”. Per últim, Burjanadze destaca el paper de la seva família, del fisioterapeuta del club, David de Toro, i dels metges per poder tirar endavant i recuperar-se de la lesió.

El Delteco GBC està tenint un inici de lliga complicat i actualment és el cuer de la competició amb dues victòries i nou derrotes. Burjanadze coneix bé el Poliesportiu i explica que el de demà “segur que serà un partit dur per a nosaltres, a ells els agrada recuperar pilotes i córrer i nosaltres no ho podem permetre”. Per l’aler-pivot, el que ha de fer el conjunt basc és “intentar mantenir-nos dintre del partit fins al final, rebotar i fer que ells no es trobin còmodes”. Per últim, sobre el nou cicle del MoraBanc, el georgià creu que “seguiran millorant i estic segur que seguiran pujant i acabaran més amunt del que estan”.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts