futbol sala

La sort no acompanya la selecció

Andorra queda enquadrada al grup B amb tres rivals molt durs: Bielorússia, Noruega i Kosovo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La deessa fortuna va deixar òrfena ahir la selecció andorrana de futbol sala al sorteig de la fase prèvia del Mundial de la disciplina, que tindrà lloc el 2020 a Lituània. L’equip de Xavi de la Rosa queda enquadrat en un exigent grup B amb Bielorússia, la més forta i amfitriona de la fase, Noruega i Kosovo.

La selecció arribarà a la cita, que tindrà lloc del 29 de gener al 3 de febrer del 2019, després de disputar enfrontaments amistosos dobles davant Xipre i Lituània i després que aquest cap de setmana viatgi a fer dos amistosos més a San Marino. “Hem tingut mala sort, la veritat. És un grup dificilíssim”, va lamentar el seleccionador. El tècnic va comentar que “dintre del grup de quatre ens podia haver tocat, almenys, un parell de seleccions amb les quals poder competir i lluitar i no ha estat així”. A l’hora de definir els rivals, De la Rosa va explicar que “són tots d’un coeficient molt superior. Noruega, que d’entrada pot semblar el menys fort dels tres, és un rival complicadíssim, una selecció molt forta que està obtenint uns resultats molt bons”. Sobre Kosovo, el seleccionador va apuntar que “és una espècie de França. No estava reconeguda, no podia jugar partits internacionals i li feia sumar molts pocs punts, però ha jugat contra rivals de gran entitat i ha aconseguit uns resultats boníssims”. Dela va tancar la seva anàlisis exposant que Bielorússia, la que apunta a ser la gran potència del grup, “era la més forta de tots els equips que hi havia”. El seleccionador va recordar que “fa pocs mesos va jugar contra Itàlia i van empatar 2 a 2, i també va jugar contra l’Iran i va obtenir un resultat magnífic”. A partir d’aquí, “poca cosa més es pot dir”. L’equip afronta un calendari dur que no fa que De la Rosa s’aparti de l’objectiu d’Andorra. “Anirem amb la màxima il·lusió, intentar fer-ho el millor possible i, sobretot, competir, que és el que busquem”.

Només els dos primers classificats disputaran la següent lligueta. El guanyador d’aquest grup B jugarà la següent fase contra Itàlia, Hongria i el segon del grup A de la classificació (Letònia, Anglaterra, Xipre o Gibraltar). En canvi, el segon classificat del grup d’Andorra s’enfrontarà amb Ucraïna, Eslovènia i el guanyador del grup C de la classificació (Macedònia, Albània, Grècia o San Marino). Aquesta segona lligueta tindria lloc del 22 al 27 d’octubre del 2019.

Copa constitució, definida

També es va sortejar ahir la Copa Constitució Protecvall. La competició enceta els vuitens de final el 20 de gener amb aquests emparellaments: CE Carroi-UE Santa Coloma, Penya Encarnada-FC Encamp, Atlètic Escaldes-Ordino i FS La Massana-FC Lusitans. La següent fase, els quarts de final, ja té definits els equips de la Lliga Multisegur Assegurances, directament classificats: Inter Club Escaldes, que s’enfrontarà al gua­-nyador de l’enfrontament entre el Carroi i la UE Santa Coloma, la UE Engordany, que jugarà amb la Penya Encarnada o l’FC Encamp, la UE Sant Julià, que es veurà les cares amb el guanyador del partit entre l’Atlètic Escaldes i l’Ordino, i el Vall Banc Santa Coloma, que espera el rival que surti del matx entre La Massana i el Lusitans.

Les semifinals es disputaran el 3 d’abril i el 26 de maig l’Estadi Nacional acollirà la final de la Copa Constitució d’on ha de sortir l’equip que prengui el relleu del Vall Banc, que l’any passat va fer el triplet, o bé la possibilitat que els colomencs repeteixin títol.

tracking