Binomi Gabri-Jorquera

El tàndem que formen els dos exjugadors de l’FC Barcelona és el cos tècnic que vol Gerard Piqué per al nou FC Andorra

Binomi Gabri-Jorqueraefe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte del grup Kosmos a l’FC Andorra segueix fent els passos pertinents a manca de donar oficialitat a l’operació. Un llum verd que arribarà, tal com vam explicar en l’edició d’ahir, en el moment que s’aprovi la llei de l’Esport. Una normativa que obrirà la porta a l’entrada de capital estranger i, per tant, al traspàs de poders de l’FC Andorra a l’empresa presidida per Gerard Piqué.

Etiquetes:

Mentre s’arriba a aquest punt i s’espera també la culminació de l’operació, Kosmos treballa per bastir el projecte. La primera decisió, definir l’entrenador de perfil Barça que seurà a la banqueta. En aquest sentit, i segons pot avançar el Diari, Piqué ha escollit el tàndem tècnic format per Gabri García de la Torre i Albert Jorquera. Un binomi que va dirigir el juvenil A de l’FC Barcelona durant dues temporades, la 2015-2016 i la 2016-2017. La primera campanya no va poder aconseguir el títol de lliga, però sí la següent, on també va classificar el Barça per a les semifinals de la UEFA Youth League. Després de rescindir amb l’entitat blaugrana, Gabri i Jorquera van aterrar al Sion suís, una aventura efímera que només va durar vuit partits. El tàndem va ser destituït després de signar una victòria, un empat i sis derrotes.

D’altra banda, i segons ha pogut saber el Diari, Gabri i Jorquera han presenciat alguns partits de l’FC Andorra aquesta mateixa temporada, prova irrefutable que la possibilitat d’aterrar al nou projecte s’estava coent a foc lent. Un dels partits en què els entrenadors van ser vistos a la graderia va ser al camp dels Alumnes Obrers, en el matx que l’FC Andorra va guanyar el Vilanova (1-2). També han estat en un parell d’enfrontaments a la Borda Mateu. Paral·lelament, representants del grup Kosmos i gent relacionada amb el futur projecte ja han iniciat contactes i converses amb jugadors per tal que s’incorporin a l’equip. Una tasca que no es produirà de manera precipitada i estirant més el braç que la màniga, ja que es té el full de ruta molt ben definit. En el moment que s’oficialitzi el traspàs de poders, a molt tardar la primera setmana de gener, podrien arribar els primers reforços i certa transformació de la plantilla. La idea és tancar fitxatges de nivell de tercera divisió per millorar la plantilla i competir la resta d’aquesta temporada fins al final. El més important, ara mateix, és establir les bases per abordar el proper exercici l’ascens a la divisió de bronze com a únic objectiu. L’FC Andorra es troba a la part mitjana de la classificació i tot i que ningú descarta res el replantejament de fites començarà el proper curs.

UN ACORD QUE S'APROVARÀ A L'ASSEMBLEA

L’FC Andorra va emetre un comunicat en què va plantejar la posició institucional del club davant la informació que el Diari va revelar a l’edició d’ahir. L’entitat tricolor va assenyalar en aquesta emissió oficial, separada en tres punts, que “davant les notícies aparegudes avui [per ahir] en diversos mitjans, l’FC Andorra comunica que el club ha tingut converses amb diversos grups inversors amb vista a assegurar el compliment dels seus objectius esportius i per millorar la situació econòmica del club”. El segon punt indica que “a data d’avui cap de les negociacions iniciades ha conclòs” i el tercer i definitiu punt recull que “qualsevol acord a què es pugui arribar haurà de ser aprovat per l’assemblea de socis del club”. L’FC Andorra, a més, es va mostrar ferm a l’hora de no fer cap declaració més. Un acord amb el grup Kosmos que es troba, a falta de l’aprovació de la junta i del llum verd a la llei de l’Esport, pràcticament resolt i enllestit.

tracking