Piqué compra l'Andorra per dur-lo al futbol professional

Les converses entre el grup Kosmos i el club estan molt avançades, a l’espera de l’aprovació de la llei de l’Esport

Piqué compra l'Andorra per dur-lo al futbol professionalEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

En una entrevista que Gerard Piqué va concedir a L’Equip Magazine el mes de novembre passat, el central de l’FC Barcelona desvetllava la seva intenció, a banda de crear una nova competició de futbol, de fer-se amb la propietat d’un equip. El seu grup empresarial, Kosmos, seguirà invertint en l’esport i, més concretament, en el futbol andorrà. Segons ha pogut saber el Diari, el grup presidit pel jugador del Barça s’ha fet amb la propietat de l’FC Andorra aprofitant la finestra que s’obrirà amb la imminent aprovació de la llei de l’Esport.

Les converses entre Kosmos i l’entitat tricolor es troben molt avançades, pràcticament en el seu tram final, i l’oficialitat de l’acord definitiu i la signatura només es troben a l’expectativa de l’aprovació de l’esmentada llei. Aquesta normativa permet, entre d’altres aspectes, l’entrada de capital estranger en entitats esportives del país que competeixen sota el paraigües de federacions estrangeres. És a dir, la creació de societats anònimes esportives. Aquest, evidentment, és el cas de l’FC Andorra que es troba a Primera Catalana i abraçat a la Federació Catalana de Futbol. Un cop rebut el vistiplau del marc legal, l’acord entre ambdues parts, es desvetllarà i es durà a terme el traspàs de poders entre l’entitat tricolor, que presideix Albert Ferré, i l’empresa Kosmos.

Portar el club cap a l’LFP

Tot i que els paràmetres de l’acord són confidencials –quantitat de diners que s’hi invertiran i cost de la compra, per exemple– i que encara s’està treballant en un esbós d’intencions, segons ha pogut saber el Diari, Kosmos assumirà el deute actual de l'FC Andorra, d’uns 200.000 euros. Aquest és un dels punts que més preocupava a la direcció del club tricolor, i que més celebra, la de poder netejar definitivament els números vermells. Una motxilla econòmica que des de fa un temps ve arrossegant el club i que aquest curs s’ha aconseguit reduir 50.000 euros per situar-lo en 200.000. La decisió farà que Kosmos passi a encarregar-se de la gestió econòmica i esportiva de l’entitat i, bàsicament, del control total del club.

En la parcel·la esportiva, les idees es tenen molt clares. La intenció dels nous propietaris és crear un projecte que porti l’FC Andorra al futbol professional espanyol. Un dels exemples amb els quals es volen emmirallar és la UE Llagostera, entitat gironina que va assolir sis ascensos en nou temporades i va tocar el cel amb l’accès a Segona Divisió A fa quatre anys. La idea que Piqué i el seu grup tenen al cap és molt semblant a aquesta. Per assolir la fita, volen proporcionar un marcat segell Barça a la proposta i, fins i tot, tenen molt encaminat un entrenador d’aquesta escola i amb aquest ADN blaugrana per agafar l’equip. I la intenció és que el relleu a la banqueta es faci ja aquesta temporada, amb la qual cosa la continuïtat de Richard Imbernón està en entredit.

Els esdeveniments es començaran a precipitar des d’avui i s’aniran coneixent més detalls de l’acord. Les negociacions les ha portat directament amb l’FC Andorra un dels homes de més confiança de Gerard Piqué a l’empresa Kosmos i s’espera que sigui el mateix grup qui col·loqui una persona al capdavant de l’entitat. Una cara visible que, per raons òbvies, no serà en cap cas el central del Barça.

KOSMOS, GRIEZMANN I LA DAVIS

Gerard Piqué és el president de Kosmos, el grup empresarial que el central de l’FC Barcelona va crear amb el suport d’Hiroshi Mikitani-Chairmán. CEO de Rakuten. Entre les activitats que l’empresa ha protagonitzat des de la seva creació, destaca la seva revolucionària proposta per canviar el format de la Copa Davis de tennis i que s’implementarà l’any 2019. Piqué i Kosmos també estaven darrera del documental La decisión que va protagonitzar l’estiu passat Antoine Griezmann i que va culminar amb la decisió del futbolista francès de romandre a l’Atlètic de Madrid. El central del Barça, a més, té la seva pròpia empresa de videojocs, Kerad Games,i una marca d’ulleres de sol.

tracking