ACB Lliga Endesa

Tornar i guanyar per seguir somiant

El MoraBanc visita el València, rival directe per a la copa després de la finestra FIBA

El MoraBanc atropella el BaskoniaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer dels set partits de Lliga que li resten al MoraBanc Andorra per saber si serà equip de Copa del Rei, té un regust molt conegut i, si fem cas del que hem vist fins ara, esperançador. Els tricolors visiten avui –18 hores– La Font de Sant Lluís, on els espera un altre dels gegants de l’ACB, el València Basket.

El quadre taronja és novè classificat amb el mateix balanç de victòries i derrotes que els d’Ibona Navarro i és evident que és un dels candidats a ser entre els vuit primers en finalitzar la primera volta. De fet, els taronja, són un dels fixes a la Copa del Rei i, per tant, un rival directe per al MoraBanc.

Per si no hi hagués prou pressió, el matx d’avui arriba després de quinze dies sense competició per a la majoria de jugadors; l’aturada FIBA ha deixat a la major part de la plantilla al Principat i, tot i que el ritme d’entrenaments s’ha mantingut, el competitiu, no. “La bona notícia és que han vingut tots [Albicy, Whittington, Vitali i Luz, convocats per les seves seleccions] sans, el grup s’ha reenganxat bé i estem amb ganes de competir i anar a València a fer un bon partit”, explicava ahir Ibon Navarro. A més, tot apunta que el basc podrà comptar amb David Walker, que ha viatjat amb l’equip i podria disputar els primers minuts després de la lesió que el manté apartat de les pistes des de finals de setembre. Qui no s’ha desplaçat és l’aler LaDontae Henton, que té contracte amb el club fins demà i està pendent de resoldre la seva situació.

Tornant al rival d’avui, el tècnic apunta que “tenen un potencial important a la zona, amb molts jugadors capaços de generar i rebre pilotes a sota”. Veient això, el control del rebot i minimitzar la concessió de segones opcions, pot ser la gran clau per endur-se el triomf de terres valencianes. El que és evident és que, en cas d’aconseguir-ho, el MoraBanc Andorra arrencaria de manera immillorable l’esprint final cap a la Copa i deixaria tocat el conjunt de Jaume Ponsarnau.

MINICOPA ENDESA

LA BASE TAMBÉ S’ENFRONTA ALS MILLORS D’ESPANYA A VALÈNCIA Els millors equips de bàsquet base també busquen un lloc per a la Minicopa Endesa, torneig paral·lel a la Copa del Rei, que es disputa mentre els conjunts ACB es juguen el títol. La fase prèvia de la Minicopa d’enguany es disputa des d’ahir a l’Alqueria del Bàsquet, a València i l’equip infantil del MoraBanc Andorra, hi és. Els tricolors van perdre els dos partits de la jornada inaugural de manera clara, el primer davant la Fundación 5+11 Baskonia i el segon, contra l’Iberostar Tenerife.

Tornar i guanyar per seguir somiant

tracking