esquí

La plataforma ja està connectada amb Soldeu

Resten exactament 100 dies per a l’inici de les finals de la Copa del Món i la plataforma de Soldeu ja està connectada al poble

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No hi ha millor indicador que les finals de la Copa del Món d’esquí són molt a prop d’Andorra que el comptador dels dies que resten perquè els millors esquiadors del planeta se citin a Grandvalira. Ahir en faltaven ni més ni menys que 100 i l’organització va commemorar la data amb la solemnitat que mereix i fent pública una de les notícies més esperades per organitzadors i esquiadors: la plataforma esquiable de l’estació ja està connectada al poble. Amb aquest fet, també es va donar per tancada la segona fase de les obres, que ja fa 16 mesos que es van posar en marxa –van començar l’1 d’agost de 2017– i que, a dia d’avui, transcorren sobre el pla previst.

“Estem realment contents, era un objectiu difícil i s’ha treballat en condicions desfavorables. Ens havíem marcat que l’enllaç estigués el 30 de novembre i així ha estat.” Així de satisfet es va mostrar Conrad Blanch, director general del comitè organitzador, que va reblar el clau deixant clar que això no s’atura: “Avui [per ahir] celebrem que hem arribat aquí, però la feina continua perquè les finals estan a la vora.” A partir d’avui mateix s’inicia la tercera fase del projecte, en què es treballarà per acabar el vial d’accés i obrir i tancar també l’aparcament. Totes dues coses està previst que quedin resoltes els propers mesos i l’organització s’ha marcat com a data límit el 15 de febrer del 2019.

A partir d’aquest moment fins a l’inici de les finals de la Copa del Món tocarà acabar de planificar tots els aspectes productius, com els accessos i acomodació dels participants, que ja està en marxa, l’arribada dels 300 voluntaris que aportaran la seva col·laboració desinteressada a la cita.

En un marc de col·laboració absoluta i confirmant el que es va escenificar durant tot el matí d’ahir, el cap de Govern, Toni Martí, va expressar de la següent manera la seva satisfacció per la forma que està prenent tot plegat: “Projectes com aquest són projectes que sumen i s’han d’aplaudir.” A més, va enterrar completament qualsevol polèmica passada: “Hi ha hagut polèmica però el passat és el passat. La gent viu del present i sobretot viurem d’un futur molt esperançador, d’aquí a 100 dies serem referència en el món de l’esquí”, va assenyalar.

A l’acte d’ahir també hi va ser el cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, i l’arquitecte Lluís Viu, que va explicar les especificacions tècniques de les obres que s’han fet fins ara i va qualificar d’“espectacular la feina que hem fet en 16 mesos i l’esforç de tots”.

Les finals de la Copa del Món d’esquí alpí ja comencen a treure el cap per les muntanyes del Principat i sota el lema Un petit país per a unes grans finals esquiadors, professionals i aficionats escalfen motors perquè el març del 2019 sigui un mes únic.

LES XIFRES D'UN PROJECTE D'ESCALA MUNDIAL

Per si no n’hi hagués prou de saber que els millors esquiadors del món seran al país de l’11 al 17 de març de l’any vinent i que d’aquí en sortiran els campions, algunes de les xifres que presenta l’organització exemplifiquen a la perfecció les dimensions d’un projecte que només s’entén si es mira a escala mundial. La plataforma esquiable d’aquestes finals serà de 8.500 metres quadrats, per fer-la s’han utilitzat fins a 16 bigues calaix i hi haurà 22.500 metres d’aparcament. A més, s’han comptat més de tres milions de quilos d’acer, 100 quilòmetres de cordons i s’han mogut 70.000 metres cúbics de terres, totes, a més, reutilitzades. Però no acaba aquí el ball de números, i és que si tot segueix sobre el previst, l’organització espera que Grandvalira sigui una autèntica olla de pressió durant tota la setmana. S’espera que cada dia s’apleguin a l’estació 5.000 espectadors que presenciaran en directe la competició.

La plataforma ja està connectada amb Soldeu

La plataforma ja està connectada amb Soldeu

tracking