patinatge sobre gel

125 patinadors disputen des d'avui l'Open Andorra

Competidors de 16 països es reuneixen fins diumenge al Palau de Gel en un torneig que es consolida any rere any

125 patinadors disputen des d'avui l'Open AndorraARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Palau de Gel, a Canillo, acull des d’avui fins diumenge una nova edició de l’Open Andorra de patinatge sobre gel. Enguany hi haurà un total de 125 patinadors i patinadores de 16 països tant de la modalitat ice dance com individual. Hi haurà representants de l’Argentina, Bielorússia, Finlàndia, França , Geòrgia, Corea, Espanya, Àustria, Bèlgica, Xipre, la República Txeca, Itàlia, Sud-àfrica, Rússia i Suècia, i no faltarà a la cita Andorra, que enguany hi participarà amb cinc patinadors.

Àngela Camp i Paula Margarido competiran en categoria novice advance, Elvis Caubet en júnior, i Paula Margarido en sènior. El president de la FAEG (Federació Andorrana d’Esports de Gel), Josep Garcia, va destacar que “és difícil marcar-nos un objectiu perquè nosaltres ens guiem per les notes i volem progressar, però després els resultats depenen del nivell dels competidors que venen i cada cop puja més”.

El cinquè representant andorrà serà Timothée Manand, un patinador belga que va competir als Jocs Olímpics de la Joventut del 2012 a Innsbruck i que debutarà amb Andorra en aquest Open. Fa un any que viu i treballa al país i va demanar a la FAEG si seria possible entrenar i competir amb ells. Josep Garcia va manifestar que “amb ell tenim l’esperança de participar al Campionat d’Europa i té el repte d’arribar al Mundial”.

L’Open d’Andorra s’ha convertit en tot un clàssic del calendari internacional i Garcia destaca que “ens estem fent un referent en l’àmbit mundial i seguim creixent més”, a més d’afegir que “tenim un nom i estem contents amb els resultats que estem obtenint”. L’activitat va arrencar ahir amb l’arribada de tots els jutges i patinadors, i a partir d’avui arrenca l’Open amb els entrenaments oficials de les categories més petites, i també començaran les competicions. S’esperen més de 300 persones entre esportistes i acompanyants.

tracking