Reportatge

Entrenament diferent

El tècnic del MoraBanc Andorra, Ibon Navarro, va dirigir ahir una sessió força especial al centre penitenciari de la Comella. L’entrenador no tenia els seus jugadors habituals, sinó els interns que formen part del projecte One Team dels tricolors.

Entrenament diferentBC MORABANC ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Eurolliga obliga tots els equips que participen a les seves competicions (ja sigui Eurolliga o Eurocup) a presentar iniciatives destinades a contribuir a la comunitat ajudant col·lectius que presentin risc d’exclusió, el que s’anomena projecte One Team. En el cas del MoraBanc Andorra, l’any passat va realitzar un programa per conscienciar sobre la violència de gènere, mentre que aquest any s’ha escollit un projecte per apropar el bàsquet als reclusos del Centre Pentienciari de la Comella.

El projecte consta de vuit sessions d’entrenament que dirigeix el responsable de la base del MoraBanc Andorra, Jaume Tomàs, i que intenta transmetre una sèrie de valors amb el fil conductor de l’esport de la cistella. Ahir es va dur a terme una de les sessions més especials d’aquesta iniciativa, ja que l’entrenador del primer equip tricolor, Ibon Navarro, juntament amb Jaume Tomàs, va ser l’encarregat de conduir l’entrenament amb uns jugadors molt especials, els onze interns del centre penitenciari que van decidir incloure’s a la iniciativa.

Un cop conclosa la sessió, l’entrenador del MoraBanc Andorra va explicar que “és una activitat diferent al que acostumen a ser les activitats extraesportives dels clubs, i és interessant perquè al final no tots els dies vas a una presó”. El tècnic també va destacar que “ha estat divertit veure com la gent s’il·lusionava i el que ha suposat, i veure que per a ells és un dia diferent dins del que pot ser la rutina i la monotonia del seu dia a dia”, i va cloure que “tenir-nos al Jaume i a mi, i fer alguna cosa diferent i una mica d’esport dirigit i enfocat al bàsquet crec que ha estat molt maco”.

Al final, l’entrenador basc fa una valoració més que positiva, i va assegurar que “no m’importaria repetir-ho, perquè només veure com de feliços i a gust han estat els reclusos, és una cosa reconfortant”. El d’ahir va ser un dels plats forts del projecte amb la visita de Navarro, però en els propers dies arribarà el colofó final, quan la primera plantilla del MoraBanc Andorra visiti la presó de la Comella per fer una xerrada i una sessió de tir amb els interns que participen al projecte.

tracking