Reportatge

Gols solidaris

Fa vuit mesos que Ilde Lima i Juli Sánchez, llavors companys al Vall Banc Santa Coloma, van crear un projecte amb la finalitat de recaptar diners i ajudar associacions andorranes. Diumenge, l’Inter Escaldes i l’equip colomenc lluiran samarretes commemoratives.

Gols solidarisI. A. C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte de Gol Solidari va néixer a final del mes de març per ajudar a finançar els projectes que diverses associacions andorranes desitgen portar a terme i per ajudar els nens més necessitats del Principat. Samarretes de futbol, mallots ciclistes, donacions d’esportistes del país i cracks com Toni Bou, Purito o els futbolistes Hamsik (Nàpols), Rubén Castro (Las Palmas) i Denis Txeritxev (Vila-real) són algunes de les moltes joies que ha recollit ja Gol Solidari. Un projecte que “no és que se’ns hagi anat de les mans, però que dona molta feina”, comenta un dels creadors, Ildefons Lima. “Estem molt contents perquè qualsevol esportista del Principat, no només els futbolistes, ens ajuden en tot el que poden i amb un somriure.”

Aquesta jornada, la novena data de la Lliga Multisegur Assegurances, compta amb un atractiu Vall Banc Santa Coloma-Inter Club Escaldes. Un enfrontament entre dos equips de la part alta en què els jugadors de tots dos equips lluiran samarretes especials amb el logo de Gol Solidari i el de dues associacions, la d’Afectats d’Autisme d’Andorra (Autea) i l’Associació Andor­rana Contra el Càncer (Assandca). “La voluntat és que al final de temporada aquestes samarretes es puguin subhastar o vendre i cedir els ingressos a aquestes dues entitats”, exposa Lima. “És molt maco que el futbol del país es pugui involucrar i ajudar”, hi afegeix el futbolista de l’Inter.

Juli Sánchez, crocreador d’aquest projecte solidari, explica que han volgut “que siguin aquests dos equips els primers a realitzar aquesta iniciativa perquè són els nostres, de l’Ilde i el meu, però ens encantaria que s’hi poguessin afegir més per ajudar els nens i les persones del país necessitades”.

La UE Santa Coloma, el proper

En aquest sentit, la UE Santa Coloma serà el proper club de la Lliga Multisegur Assegurances a aportar el seu granet de sorra i també lluirà properament els logos a la seva primera equipació. A més, tant el Vall Banc Santa Coloma com l’Inter Escaldes els portaran a la seva segona equipació tota la resta de tempo­rada.

Els màxims representants de les dues associacions no podien amagar la seva satisfacció. Inés Martí, presidenta de l’Autea, es va mostrar “gratament sorpresa perquè creiem que [Gol Solidari] és una idea molt imaginativa i ajuda entitats com la nostra, amb poca visibilitat, a estar més en el focus medàtic”. El president d’Assandca, Josep Saravia, assentia amb el cap i feia seu el discurs. “La idea és molt bona i ens permet tenir més presència en llocs que, habitualment, no en tenim tanta, com és en l’esport. Independentment, és clar, de les aportacions econòmiques que es puguin aconseguir.” Martí i Saravia també coincideixen en el desig “que hi hagi més accions com aquesta perquè fan falta”. Finalment, Marc Rebés, capità del Vall Banc Santa Coloma, també es va felicitar per una iniciativa “molt positiva que permet als futbolistes poder obrir una finestra a aquestes associacions”.

RECAPTACIÓ

Recollits prop de 7.000 euros La iniciativa té futur a llarg termini, tal com va desitjar Ilde Lima en veu alta. “La quantitat que hem recaptat és de prop dels 7.000 euros, entre Gol Solidari i altres petites aportacions que hem fet els jugadors per cada convocatòria amb la selecció”, apunta Sánchez. La recaptació es repartirà a parts iguals entre Assandca i l’Autea. Lima, a més, revela que estan “confeccionant una pàgina web per poder vendre online les samarretes”. Un portal que encara no s’ha pogut activar per les dificultats d’algun sistema de pagament.

tracking