Reportatge

Alternativa seriosa

Facturada la primera volta de la Lliga Multisegur Assegurances, l’Inter Escaldes s’ha posicionat com un dels candidats a lluitar per Europa o, fins i tot, assolir el títol. Per joc i resultats, el conjunt escaldenc ja és tota una alternativa seriosa al Sant Julià o al Vall Banc.

Alternativa seriosaINTER ESCALDES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una primera volta resolta amb cinc victòries, un empat i dues derrotes han col·locat l’Inter d’Escaldes com a segon classificat i a la pole position dels equips que han de lluitar per aconseguir una plaça europea la temporada vinent. Amb només dos anys a la màxima categoria, el creixement de l’equip escaldenc està sent notable i s’ha convertit en un dels animadors de la Lliga Multisegur Assegurances. “Estic content perquè hem complert un terç del trajecte i estem a dalt lluitant amb els millors”, assegura un dels artífexs de la trajectòria, el tècnic Adolfo Baines.

Mantenint la humiltat i il·lusió per bandera, l’entrenador navarrès no vol fer volar coloms malgrat estar, evidentment, molt satisfet per com estan anant les coses. “Hem de tocar de peus a terra i sense oblidar que som un equip novell que està competint amb d’altres més consolidats per palmarès, trajectòria i experiència.” Baines torça el gest quan es posa sobre la taula l’etiqueta d’equip revelació que sembla atorgada a l’Inter. S’espolsa aquest qualificatiu i qualsevol cosa que faci olor de pressió extra. “Considero anecdòtic estar ara a dalt amb el Sant Julià. Queda molta lliga i el pendent és cada cop més pronunciat i qualsevol relliscada et pot fer caure.”

Tot i mantenir certa prudència, el tècnic de l’Inter subratlla que “evidentment que volem arribar al tram final en la mateixa situació, però insisteixo que no hem de perdre de vista que hi ha equips més sòlids i més candidats que nosaltres”. Segon classificat, més aviat colíder i compartint el lloc de privilegi ex aequo amb el Sant Julià, i superant, a dia d’avui, poderosos com el Vall Banc Santa Coloma, anar a Europa, òbviament, és una motivació. “El que intento traslladar al grup és que som un equip en creixement constant, amb el desgi de millorar cada dia”, comenta Baines. L’Inter va caure davant el líder, la UE Sant Julià (0-1), en un partit en què els lauredians “van demostrar estar un punt per sobre nostre”, i van acomiadar la primera volta amb un contratemps inesperat, la derrota 0 a 2 davant l’Engordany. Una ensopegada en què “no ens podem retreure res”, afirma l’entrenador escaldenc. Dues derrotes que no han d’entelar la temporada signada. La segona volta, l’Inter la va obrir amb una treballada victòria davant l’Ordino (2-1). El cos tècnic i els jugadors són conscients del terreny que trepitgen. L’entrenador navarrès prioritza el camí per davant de qualsevol objectiu ambiciós i vigila amb cura que ningú caigui en el parany de pensar posar-se reptes inassumibles. “Al principi ens va costar creure’ns que podríem estar amb els millors, ens va faltar regularitat i adaptar-nos mentalment. Guanyar el títol? No, no és el nostre objectiu.”

Baines acostuma a expressar-se amb metàfores per argumentar la seva filosofia. “Estem pujant una muntanya i el que pretenem és gaudir de l’ascensió, de cada pas que fem, sense pensar en el cim. Ara, des de dalt les vistes són especta­culars.”

Un trajecte cap al cim que, properament, té dues aturades de nivell per a l’Inter: Vall Banc Santa Coloma i UE Sant Julià, les jornades 9 i 10 de la lliga.

BAIXA SENSIBLE

Sense Ilde Lima fins al gener Enmig de la bona situació esportiva de l’Inter Escaldes, Ildefons Lima protagonitza el vessant agre. La lesió a l’espatlla que va patir als últims minuts de l’Andorra-Letònia deixen el capità fora de combat durant les setmanes vinents. Amb diferents proves practicades i a manca dels resultats, que es coneixeran avui, Lima es podria perdre els quatre partits que resten per acabar el 2018: Vall Banc, Sant Julià, Santa Coloma i Lusitans.

tracking