LLIGA DE LES NACIONS

Empat amb regust amarg contra Letònia (0-0)

La selecció tanca la Lliga de les Nacions amb un empat sense gols contra Letònia que no satisfà pels mereixements

Empat amb regust amarg contra Letònia (0-0)Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El creixement i l’evolució de la selecció camina amb un pas tan ferm que es pot dir sense ruboritzar-se que un empat davant Letònia no té gaire bon gust. El que hagués estat considerat una proesa no fa ni un any, resulta ara un premi ínfim, raquític i que ja no omple les previsions d’una Andorra cada cop més punyent.

Abraçada al cosmos de l’Estadi Nacional, la selecció va culminar la seva participació a la Lliga de les Nacions amb un empat agredolç (0-0) davant els letons. Els de Koldo havien puntuat davant totes les seleccions del grup i tancar la fase amb una victòria hauria suposat el millor fermall possible. Andorra va mostrar les seves cartes, amb un dibuix atrevit i marcat de 4-4-2, amb Aláez i Cristian Martínez desfondant-se en la pressió i ancorats a dalt. Koldo va allistar un onze amb quatre novetats; Sergi Moreno, Jordi Aláez, Marc García i Víctor Rodríguez. Tot i no renunciar a la pilota, Letònia va encapsular Andorra a l’inici i, com estava previst al guió, va exigir defensivament als tricolors. Els homes de Koldo no es van desviar del full de ruta; intensitat, pressió, treball i intentar trepitjar terreny letó en alguna acció episòdica.

Aplicat en la recuperació de pilotes, Andorra va començar a colonitzar la parcel·la letona i a mostrar-se menys tímida i més agosarada. El partit demanava una batallà agònica per cada pilota i els de Koldo es van saber arremangar i, fins i tot, intimidar. Ben empastada i cosida, la selecció tricolor va sincronitzar amb encert entre línies i va posar en tensió Vanins en diferents ocasions. Al minut 15, Cristian Martínez executava un servei lateral de falta que desviava Karasausks a córner abans que Aláez assaborís el gol. Sergi Moreno, amb un xut llunyà i amb un llançament posterior de falta, exhibia credencials. Sense trepitjar gaire àrea, Andorra es mostrava ferma i descarada en les seves intencions.

En un partit destinat a buscar l’errada, Andorra va discutir ben d’hora l’axioma que el talent és el més important al futbol. Els tricolors, en un exercici de supervivència i intensitat, van aconseguir ofegar la superioritat tècnica dels visitants. Al minut 37, l’àrbitre, Umut Meler, va deixar Letònia amb deu homes després de sentir com Sabalas li dedicava un “fuck you!” com a protesta després d’una falta comesa pel mateix futbolista. Superioritat numèrica i anímica per a la selecció. Aquí, però, tampoc va poder trobar el desequilibri l’equip tricolor, que fins ara havia vist avortades les opcions de gol.

Sense retòrica però amb tota la intenció, Andorra seguia citant-se amb Vanins a la represa. Un possible penal a Jordi Aláez i un cop de cap d’Ilde Lima a la sortida d’un córner executat per Cristian Martínez alimentava les opcions. El mateix Cristian i Aláez signaven una de les aproximacions més netes. Kiki telegrafiava l’assistència al cap d’Aláez que el davanter no va poder validar per un sospir.

Letònia es va espolsar el domini andorrà i Tarasovs va enviar un cop de cap al travesser (68’) i Gomes va refredar una acció d’Uldrikis al temps afegit. Els de Miku Paatelainen van acabar per gestionar l’empat sense gols i Andor­ra va acabar penalitzada per la manca d’encert i precisió. Una seriosa i madura Lliga de les Nacions que la selecció ha tancat sense el premi del triomf.

LES CLAUS

Feina coral

La defensa andorrana va tornar a signar un exercici excel·lent. El treball coral de totes les línies i acabar sense errades és sempre el primer pas per poder aconseguir un resultat positiu.

Encert

A la selecció la va penalitzar la manca d’encert i precisió als últims metres. Letònia va jugar amb un home menys durant 50 minuts i Andorra, amb bales de fogueig, no ho va aprofitar.

Empat amb regust amarg contra Letònia (0-0)

Empat amb regust amarg contra Letònia (0-0)

tracking