ACB Lliga endesa

Toca tombar un altre gegant

El MoraBanc rep el Baskonia, líder de l’ACB, amb l’objectiu de sumar el tercer triomf consecutiu

Punt de partida i deures pendents per al MoraBancFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc torna a escena aquesta tarda per protagonitzar la tercera entrega d’una trilogia que pot tancar una setmana èpica. Amb l’objectiu de sumar la que seria la tercera victòria consecutiva, els tricolors reben el Baskonia, el tercer gegant al qual s’enfronten en menys de set dies: diumenge passat, triomf a Madrid contra el campió d’Europa; dimecres, davant un Galatasaray que té una Eurocup a les vitrines, i avui volen vèncer ni més ni menys que l’equip de la ciutat que acollirà la propera Final Four de l’Eurolliga.

Per si no n’hi hagués prou, els de Pedro Martínez són líders de l’ACB i no és exagerat dir que s’estan passejant per la competició i és que, des de la segona jornada, la victòria que per menys diferència han aconseguit és la que van treure davant el Delteco GBC, al qual van vèncer per 19 punts. Un esfereïdor 60-110 a Fuenlabrada la setmana següent va confirmar que el Baskonia deixaria moltes víctimes al seu pas; després van venir Múrcia (93-49), Estudiantes (67-100) i València (77-56). Amb aquesta ratxa es presenten avui al Poliesportiu.

“Són capaços de desmantellar qualsevol, són un equip de primer nivell defensiu a Europa i això ens exigirà molta concentració per minimitzar els errors”, explicava en roda de premsa Ibon Navarro. “Pedro Martínez gestiona molt bé plantilles llargues com la que té, el fet que juguin divendres i diumenge no els afecta, ja ho hem vist, han destrossat els equips d’ACB”, rematava el tècnic basc. En la mateixa línia que el seu entrenador s’expressava l’andorrà Guille Colom: “Amb els equips grans, ja se sap, si no surt un base, sortirà l’altre i si no surt un pivot, ho farà un altre; també pensàvem que el Gran Canària vindria cansat i després estaven molt bé”.

Més enllà del resultat del partit i de les dues últimes victòries, a la ment dels jugadors del MoraBanc hi ha d’haver, sí o sí, la voluntat de mantenir una imatge sòlida, d’equip que no es desfà i que no té por de les situacions adverses a les quals es pugui enfrontar. Si d’alguna cosa han servit els triomfs a Madrid i a l’Eurocup, és per començar a canviar el rumb d’un conjunt que sembla que ha trobat el seu caràcter i així ho subratllava el mateix Ibon Navarro: “Més enllà del resultat hem de mantenir la línia de creixement dels últims partits”.

RATXA DE RÈCORD

Divuit quarts consecutius guanyats VITÒRIA. Una altra dada que parla per si sola de la solidesa dels alabesos, és que han guanyat els últims divuit quarts que han disputat, la qual cosa vol dir que fa quatre partits i mig que no en perden cap, un rècord històric a la Lliga Endesa i al qual el MoraBanc haurà de posar punt final si vol tenir alguna opció d’endur-se la victòria.

Toca tombar un altre gegant

tracking