El VPC es queda a les portes de la gesta davant el Toulouse

Els de Jonathan Xepi Garcia van caure davant el líder per 23-24 en un partit èpic a l’Estadi Nacional

El VPC va fregar la gesta ahir davant el Toulouse Lalande, líder i encara invicte de la Promoció d’Honor, després de perdre ahir per un ajustat 23 a 24.

Els andorrans van tenir contra les cordes els francesos durant tota la primera meitat, on van oferir un rugbi atrevit i ofensiu i van saber igualar la duresa dels francesos, que es veien superats, obligats a un intercanvi de cops que s’allargaria fins al descans i condemnats a arribar al final del primer temps darrere en el marcador: 13 a 10. La tensió d’aquesta primera mànega es va veure reflectida en una curta però intensa baralla, en la qual hi va haver més que paraules entre els jugadors dels dos equips. Amb aquest escenari, es va enfirlar el camí de vestidors.

L’inici de la represa va ser decisiu i va condemnar el VPC. En un primer quart d’hora desconcertant, el Toulouse va aprofitar la desconnexió dels de Xepi Garcia per anotar-se un parcial de 0-14 que obligava els andorrans a una remuntada èpica. Aquesta va estar a punt de consumar-se quan Ramaz Jinashvili va agafar les regnes de l’equip i va transformar una penalització que retallava distàncies (16-24).

Amb vuit punts de desavantatge i 20 minuts al davant, els tricolors van saber tancar la defensa i no encaixar però no va ser fins a l’últim segon que Edisher Jamrulidze va aconseguir un assaig que confirmaria el mateix Ramaz per fer pujar el definitiu 23-24. El VPC s’havia quedat a les portes de la gesta i Xepi Garcia ho lamentava al final: “Hi ha hagut quinze minuts en els quals no hi hem sigut i ens ha costat molt car, el Toulouse és un gran equip”.