Territori maleïtACB PHOTO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La d’avui serà la desena vegada que el MoraBanc Andorra s’enfronti al Reial Madrid a domicili, i fins al moment tots aquests partits han tingut un denominador comú: la derrota dels del Principat.

Ni en l’etapa del Festina Andorra ni des del retorn a la Lliga ACB, els tricolors mai han aconseguit vèncer a la capital espanyola quan han jugat contra els blancs. Però ni molt menys el MoraBanc ha sortit sempre escombrat de Madrid, ja que tres d’aquestes derrotes, tres són per quatre o menys punts de diferència (amb alguna pròrroga inclosa), i sis per com a molt 12 punts.

La primera visita andorrana va ser el 27 de febrer del 1994 al Palacio de los Deportes de la Comunitat de Madrid, i va ser una de les ocasions en què més a prop va estar la victòria visitant, ja que el llavors Festina Andorra va caure per un ajustat 87-85. Joe Arlauckas, amb 27 punts, va ser el més destacat dels blancs, mentre que pels tricolors, José Luis Llorente, Andy Toolson i Dan Godfread van acabar amb 16 punts cadascun. Les altres dues visites de la primera etapa a l’ACB van ser més desequilibrades i el Festina va caure per 112-79 i 103-91.

Però la vegada en què més a prop ha estat el triomf del MoraBanc a Madrid va ser el curs 2014-2015. Un duel que els tricolors guanyaven a dos segons per al final, però que es va acabar desequilibrant amb un cop de dits de Gustavo Ayón a l’últim instant. També van caure els de Peñarroya a la 2015-2016, en aquest cas per un contundent 107-78.

Un altre dels quasi del MoraBanc a Madrid va ser el 2016-2017, un mes abans del campo atrás, quan el MoraBanc Andorra va caure 96-92 després d’una pròrroga. Aquell any va haver-hi dues visites més al play-off pel títol que també van acabar amb derrota per 107-76 i 95-84. L’últim duel entre tots dos a Madrid va ser l’1 d’octubre de l’any passat, i els tricolors hi van caure per 94-88.

tracking