Sensació de déjà vu

El MoraBanc arriba al mes de novembre copiant l’inici de la passada temporada però amb una victòria més a l’Eurocup

Sensació de déà vuFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El meteoròleg que va encarnar Bill Mur­ray a la recordada Atra­pat en el temps es despertava una vegada rere l’altra a les sis del matí amb les notes del I got you babe de Sony & Cher. Era el dia de la Marmota, la locució que designa una situació irritant que es repeteix de manera cíclica sense que es pugui evitar. Evidentment és una situació portada a l’extrem. No és el cas del MoraBanc Andorra, tot i que l’equip està experimentat sensacions molt similars a les de l’inici de la temporada passada i sembla viure un déjà vu en aquest començament de curs. I és que, efectivament, aquesta situació ja s’ha viscut.

Etiquetes:

L’equip andorrà començava el mes de novembre del 2017 amb dues victòries i quatre derrotes a la Lliga Endesa, un full de serveis idèntic al d’enguany. La temporada passada el MoraBanc es va desfer al Poliesportiu de Tenerife i Gran Canària i va caure davant Fuenlabrada –a casa– i enfront Saragossa, UCAM Múrcia i Reial Madrid. El present curs, els andor­rans han guanyat als universitaris –amb la cistella taquicàrdica d’Stevic– i al Joventut, a Badalona. Barça, Manresa, Gran Canària i Tenerife han estat els botxins dels homes d’Ibon Navarro.

“La gent està decebuda, però és massa aviat. No és moment per estar decebuts. La situació és igual a la de l’any passat, d’acord, però tots recordem com vam acabar, sisens i fent una temporada increïble”, explica el capità, Oliver Stevic.

La plantilla s’ha reunit aquesta setmana per analitzar la situació i per posar en comú diferents pensaments. Sense els tècnics, tot i que l’staff va ser posteriorment informat de la cimera. “Sabíem que fèiem coses malament i ens afectaven, i a Mònaco ja es va notar la millora”, comenta el capità. “Ara anem pel bon camí, però necessitem més temps perquè no es pot canviar de la nit al dia”, exposa. Stevic valora positivament haver parlat tota la plantilla “cara a cara” i que la reacció ja es va veure malgrat la derrota. “Vam jugar més intensos, amb més ajudes en defensa i vam fer circular millor la pilota en atac”, subratlla. El jugador serbi destaca que “el més important és que sabem què necessitem canviar”

Millor a l’Eurocup

A Europa, la trajectòria també està sent gairebé idèntica respecte del curs passat. Aquesta temporada, però, el MoraBanc ha sumat una victòria més respecte a la 17-18 on, al final de la primera volta, només va guanyar al Levallois Metropolitans. Per aquestes alçades, Unics Kazan, a casa, i Fiat Torí, Cedevita i Darussafaka van fer claudicar els andorrans lluny del Principat. Malgrat la derrota de dimecres a Mònaco, l’equip manté encara totes les opcions d’accedir al Top-16.

El curs passat, el punt d’inflexió i el repuntament va arribar un cop va quedar alliberat d’Europa. El MoraBanc va acabar el seu periple a l’Eurocup a finals de desembre amb la derrota al Poliesportiu davant el campió del torneig, el Darussafaka, i a partir de gener va enllaçar fins a set victòries consecutives –Barça, Fuenlabrada, Reial Madrid, Joventut, Tenerife, Betis i UCAM Múrcia– que el van col·locar sisè a la classificació. La possibilitat, tot i que sigui bàsquet-ficció ara mateix, que a l’equip li torni a passar i només reaccioni a la Lliga –on acumula quatre derrotes seguides– si queda fora d’Europa, no és una hipòtesi que Stevic contempli. “Aquest any crec que estem competint millor a l’Eurocup que la temporada passada”. “A més estic segur que ens classificarem i tenint dos partits a la setmana com ara ens ajudarà a millorar. L’afició pot estar tranquil·la”, comenta.

El calendari que d’afrontar el MoraBanc aquest novembre fa pujada, sobretot a la Lliga Endesa on Reial Madrid, Baskonia i Unicaja no semblen els rivals, a priori, per trencar la mala dinàmica. Stevic és optimista i assegura que “és el millor moment per enfrontar-nos a ells perquè no necessitem motivació extra”. “A més, la reacció de l’any passat va passar per les victòries davant Barça i Madrid”, recorda. “Un bon dia i una bona victòria ho canviarà tot”, clou.

tracking