motOciclisme

Cardelús acaba 27è a Motegui i Márquez ja és campió del món

El pilot andorrà va ser l’últim dels pilots en pista, però va millorar respecte als dies anteriors

Cardelús acaba 27è a Motegui i Márquez ja és campió del mónCARDELÚS RACING TEAM

Xavi Cardelús va creuar la línia de meta a la 28a posició del Gran Premi del Japó de Moto 2, però una posterior desqualificació del francès Fabio Quartararo –direcció de cursa va valorar que la pressió que duia als neumàtics no era l’adequada– li va permetre escalar un lloc més a la classificació final, situant-lo al 27è i definitiu lloc. Amb aquest resultat, Cardelús va tancar un cap de setmana on, malgrat haver tingut força complicacions i no haver estat tan ràpid com en setmanes anteriors, suma una nova experiència en un traçat nou per a ell. D’aquesta manera ho valorava instants després de la prova: “Teníem clar que la cursa d’avui [per ahir] no seria fàcil, hem trobat a faltar molt el temps que no es va poder treballar divendres a causa del mal temps.” En aquesta línia, també es va mostrar satisfet pel fet que “no hem deixat de progressar en tot el cap de setmana, i tot i que el balanç podria haver estat més bo, crec que des d’aquest punt de vista, podem estar satisfets”, subratllava. Pel que fa a la categoria reina, el català Marc Márquez va fer encara més gran la seva llegenda i es va proclamar campió del món de Moto GP per cinquena vegada. Amb aquest resultat, el cerverí suma un total de set corones de campió després de ser-ho a Moto 2 i Moto 3, abans 125 centímetres cúbics. El seu palmarès amb tan sols 25 anys comença a ser inigualable i no hi ha cap indici que convidi a pensar que la fam del millor pilot dels últims anys hagi disminuït, tot el contrari, cada any ofereix una versió millorada d’ell mateix. Pel que fa a la cursa, Márquez va acabar primer, per davant de Crutchlow i Alex Rins.