Motociclisme

Dura i condicionada estrena per a Cardelús a Motegi

El pilot andorrà, que va acabar en última posició, es va veure afectat per les condicions meteorològiques

Dura i condicionada estrena per a Cardelús a MotegiCARDELÚS RACING TEAM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Xavi Cardelús va tenir una estrena poc lluïda al circuit japonès de Motegi, on aquest cap de setmana es disputa el Gran Premi del Japó. L’andorrà va completar durant el dia d’ahir, les dues sessions d’entrenaments lliures i ho va fer en dos escenaris diferents. Mentre la pista era seca, va poder rodar amb prou garanties com per firmar una volta ràpida de 2’00”67 i acabar en la 21a posició de la primera tanda. En la segona, però, no va poder passar de l’última plaça de l’engraellat provisional.

El pilot es va veure molt afectat per la lleu pluja que havia caigut sobre el traçat nipó –un circuit totalment nou per a ell, ja que hi rodava per primera vegada– i no va poder muntar els neumàtics d’aigua perquè la pista no estava suficientment molla com per fer-ho. D’aquesta manera, va firmar una volta ràpida d’1’56”52 que no li va servir per superar cap dels seus rivals.

Tal com ell mateix explicava, el fet de no haver pogut completar massa voltes en un traçat que no coneix, el va condicionar molt i el factor meteorològic afegit, no el va ajudar gens, deia: “la meteorologia no m’ha ajudat, el que necessito quan arribo a un circuit desconegut, és fer el màxim nombre possible de voltes i avui n’he fet ben poques”. Cardelús en va acabar sis en la sessió matinal i deu a la sessió de la tarda. L’andor­rà ha subratllat que de cara a les pròximes sessions “caldrà acabar d’ajustar els settings de la moto i fer tantes voltes com sigui possible al tercer lliure i al classificatori”.

Tornant a les claus que el van portar a acabar els entrenaments en la 32a posició provisional, el pilot les va valorar amb certa resignació: “la pista ha estat seca molt poc temps, això i el fet de ser un circuit nou per a mi, m’ha perjudicat molt”, concloïa un Cardelús que avui tornarà a rodar al Japó per acabar d’encarar la preparació per a la cursa que disputarà demà al volant de la Kalex de l’equip Marinelli Snipers.

tracking