Problemes detectats

El MoraBanc va patir davant el Manresa el primer revés al Poliesportiu però és conscient on i com han d’abordar les errades comeses

Problemes detectatsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sort de tenir un calendari atapeït i encetar el curs, gairebé amb un ritme NBA a nivell competitiu, és que el següent compromís després d’una derrota arriba sense molt de temps per llepar-te les ferides. El MoraBanc Andorra viatja aquest matí cap a Belgrad per reptar l’Estrella Roja (demà a les 19.00 h) en el tercer compromís de l’Eurocup. Una nova oportunitat per corregir-se, per millorar i per espolsar-se el tràngol de dissabte davant el Manresa. Una derrota, justa, on es van veure –i repetir– certes errades que estan llastrant les possibilitats de l’equip. Aquest és l’aspecte positiu de tot plegat, que els motius pels quals hi ha hagut moments on l’equip ha estat per sota del seu nivell estan detectats i el grup n’és plenament conscient.

Etiquetes:

Stevic va posar el dit a la nafra dissabte. “Ens ha faltat duresa i energia. [El Manresa] han tingut més desig que nosaltres i això no pot ser.” El tècnic, Ibon Navarro, va subratllar que l’equip no va competir bé i que s’havia estat “lluny del que s’ha de fer per fer-ho”. L’entrenador vitorià va exposar una màxima que el director general, Francesc Solana, va fer també seva. “Quan el cap et va a una velocitat i les cames a una altra, comets errades.” El director, però, va assegurar que “no és que l’equip no tingués desig, senzillament no es van prendre bones decisions”, puntualitza. El grup té molt clar que calen fer més coses i jugar millor per aconseguir les victòries, tant a casa com a fora, atesa la igualtat existent a la Lliga ACB.

L’apartat defensiu és una problemàtica en la qual, des de principi de temporada, el tècnic ha posat l’accent. També ho està sent el nombre, massa gran, de pilotes perdudes. Ahir, 17. “Defensivament no portem una bona línia i estem tenint moltes pèrdues de pilota”, reconeix Solana. “A més només van fer vuit assistències, i això demostra que el joc no va ser fluid.” Amb el perfil de jugadors que es mouen fora del perímetre que hi ha a la plantilla, “tampoc és normal el desencert que hi ha en el joc exterior”, apunta, “i més quan ahir Dylan [Ennis] va oferir un partit impressionant en números, però no guanyes el partit”. El director general es va mostrar d’acord que va faltar energia, i que en alguns trams “l’equip no va estar a l’altura del que exigia el rival”. Torn ara per a Europa, torn per al Belgrad. Això no para.

L'ANÈCDOTA

Vitali treballa el triple L’escorta italià, Michele Vitali, va protagonitzar l’escena del post­matx al parquet del Poliesportiu. Mentre el tècnic, Ibon Navarro, atenia els mitjans a la sala de premsa i els seus companys començaven a enfilar camí cap a casa, Miki va decidir fer treball extra i assajar el seu tir exterior. L’italià és plenament conscient que no està oferint el seu millor nivell –ahir va acabar el partit amb un -10 de valoració– i vol recuperar la confiança. Vitali la necessita. Des que ha començat el curs, signa un 4/29 en triples entre Lliga Endesa i Eurocup, un pobre 13,8% d’efectivitat. Francesc Solana treia, d’alguna manera, ferro a la situació. “Els jugadors que són nous a la lliga de vegades no són conscients de l’adaptació i creuen que és molt més fàcil. Va tenir un inici bo, però crec que perdre dies per la concentració amb la seva selecció l’ha afec-tat”, indica. “Hem d’ajudar-lo perquè recuperi la confiança, l’espurna i la vitalitat”, conclou.

tracking