EUROCUP

Un MoraBanc de rècord s'endú el primer triomf europeu (110-91)

Un inspirat MoraBanc corona el partit davant el Germani Brescia amb un últim quart estratosfèric en atac

Es presentava l’Eurocup com un immillorable aparador per a un acte d’afirmació després de la derrota a Istanbul davant el Galatasaray. No per desconfiança, sinó per refermar unes sensacions que a Europa havien trontollat.

Per si circulava algun dubte, el MoraBanc el va esborrar d’un cop de ploma amb una victòria tan incontestable com necessària (110-91) i que, a més, significa el rècord d’anotació a la història del club. El partit ja es va destapar amb una declaració d’intencions. Un parcial inicial de 7 a 0 i 5 punts de John Shurna que va voler ben d’hora deixar la seva targeta de presentació. Una posada en escena prometedora que va obligar el tècnic italià, Andrea Diana, a demanar el primer temps mort per aturar la sagnia. Shurna, però, anava per feina i clavava un triple que feia que els andorrans ampliessin el seu avantatge (12-5). El Germani Brescia, que va començar a ordenar-se i a contrarestar l’inici escumós dels homes d’Ibon Navarro, es va començar a aplicar des de fora. Aliniats en l’encert des dels 6,75 els italians es resistien a desenganxar-se en el marcador. Una esmaixada espectacular de Reggie Upshaw era el preludi del final del primer quart (23-19).

A la primera part, al MoraBanc se li va ennuegar la zona del Brescia. Va tenir moltes dificultats a l’hora de circular la bola i va mostrar massa problemes en estàtic que no li van permetre gaudir de bones situacions de tir. Un parcial de 4 a 11 va posar per primer cop els italians per davant (27-30). Marco Ceron i Byron Allen es repartien set triples i s’erigien en la kriptonita andorrana. Un cop estabilitzat, el quadre tricolor va agafar aire i s’intentava corregir. David Jelinek es carregava de faltes i n’acumulava tres abans de finalitzar el segon parcial. Upshaw endollava un triple i empatava (33-33). L’equip seguia en un punt on necessitava trobar l’equilibri, millorar en defensa i intimidar més dins de la zona. Una acció del mateix Reggie i una safata de Rafa Luz posaven el cadenat abans del descans (47-43). L’aler de Tennessee va destil·lar talent i va facturar un tercer quart superb. Upshaw, engrandit, va significar l’esquer que necessitava el Poliesportiu perquè s’acabés d’enganxar. Un parcial de 6 a 0 (62-56) va permetre al MoraBanc mastegar el partit i que el Brescia indiqués algun símptoma de fragilitat. Upshaw, amb el canell traient fum, tancava el tercer parcial amb 25 punts i 31 crèdits de valoració. El darrer quart va ser kafkià i el partit va patir una metamorfosi clau. Els andorrans es van acabar de destapar amb una exhibició ofensiva gairebé tirànica (35 punts). Agafat amb força a la seva identitat, el MoraBanc va provocar més errades en el Brescia, va fer que la defensa italiana fos una mica més anàrquica i no va tenir pietat davant l’anella rival. Jelinek, alliberat, va demanar la seva quota de protagonisme i va acabar amb 20 punts i 19 de valoració. Primera victòria a l’Eurocup amb un magistral últim quart. Injecció adrenalítica per al grup d’Ibon Navarro.

LES CLAUS

La zona

El germani Brescia va mostrar-se molt seriós en defensa fins a l’últim quart. Els italians van implantar una zona 3-2 que va desesperar els andorrans durant bona part del partit.

R. Upshaw

L’aler nord-americà va oferir una exhibició al tercer quart. Amb accions espectaculars i un 83% d’encert des de 6,75 va quallar la seva millor actuació amb 29 punts i 30 de valoració.

Últim quart

Al darrer parcial el MoraBanc es va transformar en una màquina anotadora. 35 punts que van acabar de destrossar el Brescia i que permet aconseguir la primera victòria de l’Eurocup.

Reggie Upshaw Jr., el jugador més valorat del partit, lluint-se amb una esmaixada.