curses de muntanya

Ferran Teixidó acaba tercer al quilòmetre vertical de Chando

Ferran Teixidó acaba en tercer lloc el Quilòmetre vertical de Chando

Ferran Teixidó acaba tercer al quilòmetre vertical de ChandoVK WORLD CIRCUIT

Ferran Teixidó va aconseguir ahir la tercera posició al Quilòmetre vertical de Chando, a Suïssa, en una de les proves més dures del calendari del Vertical Kilometer World Circuit, ja que la cursa que es va disputar a Vissoie és l’única reconeguda com a doble quilòmetre vertical, i els corredors van haver d’afrontar un desnivell positiu de 1.970 metres durant els 7,7 quilòmetres del recorregut.

Aquesta plaça de podi permet al corredor del Principat seguir liderant la general de la Copa del Món quan només falten dues cites per al final. Teixidó va sumar ahir 105 punts, ja que la de Chando és una de les proves del calendari amb bonus i atorga un 50% més de punts a la classificació general. El seu màxim perseguidor a la taula, Pascal Egli, en va sumar un total de 120.

El corredor de la FAM va aconseguir un temps d’1 h 14’44”, a poc més de cinc minuts del vencedor de la prova, el corredor local Remi Bonnet, que va completar la cursa en 1 h 09’32”. Amb aquest registre, Bonnet va polvoritzar el rècord del Quilòmetre vertical de Chando en quasi dos minuts, ja que l’anterior millor marca en aquesta prova la tenia Kilian Jornet, que el 2014 va finalitzar la cursa en 1 h 11’14”. La segona posició ahir va ser per al també suís Pascal Egli, que va entrar a quatre minuts i mig de Bonnet amb una marca d’1 h 14’01”.

Després de la cursa, Ferran Teixidó va mostrar la seva satisfacció pel resultat aconseguit a Suïssa i va assegurar que “aquesta cursa no la tenia dintre del calendari, però amb en Carlo Ferrari [director tècnic de la FAM] vam decidir venir-hi. Ha valgut la pena fer-ho i crec que ens ha sortit força bé”. A més, el corredor va destacar que “la cursa ha estat molt ràpida perquè en Remi Bonnet ha sortit amb la intenció de fer el rècord de la prova i la resta hem anat al darrere donant-ho tot”. Per últim, va afegir que “era una cursa que no coneixíem ni estava previst fer i ha estat molt maca”.

Pel que fa a la competició femenina, la francesa Christel Dewalle va seguir imposant la seva tirania i va sumar la quarta victòria de la temporada al Vertical Kilometer Wolrd Circuit, amb un temps d’1 h 21’40”. La suïssa Victoria Kreuzer va finalitzar en segona plaça a dos minuts i mig de la vencedora i el tercer lloc va ser per a la també gal·la Corinne Favre, a vuit minuts.

Líder a la general

Ferran Teixidó seguirà com a líder de la general del Vertical Kilometer World Circuit. Amb la tercera plaça d’ahir, el corredor del Principat va sumar 105 punts i ara n’acumula 458, pels 439 del seu màxim perseguidor, Pascal Egli, que gràcies al bonus ahir se’n va embutxacar 120.

Per establir la general de la Copa del Món només se sumen els sis millors resultats que s’han aconseguit durant l’any. Gràcies a l’actuació d’ahir a Suïssa, Ferran Teixidó elimina de la general els 24 punts que va aconseguir a la cursa de Zegama, al País Basc, i els canvia pels 105 aconseguits gràcies a la prova d’ahir.

Teixidó va destacar aquest fet després de la cursa: “Hem aconseguit 105 punts que restem dels 24 que era la pitjor cursa.” A més, va agregar que “Egli també ha obtingut molts punts, però estic content perquè he anat tota l’estona amb ell i m’ha tret poc temps, així que el nivell ha sigut bo”. Pel que fa a la general, va manifestar: “Seguim primers a la general, queden dues curses i ja veurem com acaba.”

La propera prova del circuit és la Vertical de la Gran Serra, que es disputa diumenge vinent a França, tot i que en principi no entra dins del calendari de Ferran Teixidó. Mentre que l’última prova serà el 12 d’octubre amb la celebració de la Vertical de Limone, on el corredor del Principat sí te confirmada la presència.