La nova competició de clubs, un misteri en clau tricolor

L’Associació de Clubs Europeus va donar llum verd a un tercer torneig UEFA que donarà accés a Europa a més equips el 2021

La nova competició de clubs, un misteri en clau tricolorMBL.IS / ARNPÓR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Clubs Europeus (ECA) va donar llum verd dimarts a la proposta d’una tercera competició de clubs a partir de l’any 2021. En comptes d’ampliar a 64 equips participants l’Europa League, que era una de les primeres idees per donar cabuda a més conjunts en competicions continentals, tant la UEFA com els clubs haurien preferit decantar-se per l’opció d’un tercer torneig. Concretament, uns 16 equips més podrien competir a Europa, molts dels quals serien de països escandinaus i de l’est, els menys representats a les competicions continentals.

Etiquetes:

Però, i Andorra? Actualment són tres els equips que poden jugar les rondes prèvies de competicions continentals de la Lliga Multisegur Assegurances, amb el campió a la Champions i, des d’aquest estiu, a l’Europa League més endavant, i dos més a la segona màxima competició. De moment, es desconeix el sistema de competició que tindrà el nou torneig, que encara està en fase de construcció. L’únic que sembla segur, segons apunta l’única representant del país a l’ECA, Annabel Llevot, directora general del Vall Banc FC Santa Coloma, és que “en els sis propers anys no es tocarà res de la Champions, en principi”. És a dir, que el camí dels campions seguirà intacte i hi haurà la segona oportunitat a l’Europa League.

No es pot dir el mateix d’aquesta competició. Una de les idees que es preveu amb el segon màxim torneig continental és que amb l’aparició d’un tercer es redueixi el nombre d’equips a la fase regular a 32, segons apuntava SportBild. D’aquesta manera, hi hauria un total de 96 conjunts entre les tres competicions europees a les fases decisives. S’ha de veure si a les prèvies variarà molt i si a partir del 2021 Andorra podrà comptar amb un quart equip classificat a Europa.

tracking