curses de muntanya

Òscar Casal signa una excel·lent actuació i acaba segon la The Rut

El suís Pascal Egli aconsegueix la victòria amb un temps de 3 h 06’

Òscar Casal signa una excel·lent actuació i acaba segon la The RutSKYRUNNER WORLD SERIES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’objectiu que es van plantejar els germans Casal abans de la prova de Limone, la que tanca el circuit, era apropar-se als 300 punts. Marc Casal, que no va participar ahir a la The Rut28K dels Estats Units, en té 325 i el seu germà, l’Òscar, va facturar una prova sensacional i va acabar segon, acumulant ja 291 punts en la classificació general.

Pascal Egli es presentava com la principal amenaça per al cor­redor andorrà i va complir els pronòstics. El suís va ser el més ràpid amb un temps de 3 h 06’ i va mantenir gairebé des dels primers quilòmetres una bonica lluita amb el gran dels Casal. Ells dos es van acabar destacant d’un primer grup de cinc corredors que van agitar la cursa molt aviat. L’andorrà mantenia les distàncies amb Egli entre 2 i 4 minuts i va recuperar una part del temps perdut respecte al guanyador al punt més alt, a la pujada de Lone Peak. A les baixes, però, no es mostrava gaire còmode –traçat molt tècnic i rocós– i l’esportista helvètic aprofitava per augmentar la distància. Tot i això, la diferència no va anar més enllà dels 4 minuts i l’Òscar va acabar entrant a la meta amb un temps de 3 h 10’, un crono que va rebaixar en gairebé 15 minuts respecte a l’edició del 2017. Lògicament, Casal va acabar contentíssim la prova. “He pogut rebaixar en 15 minuts el temps que vaig fer aquí l’any passat i he collat el Pascal [Egli], que és un dels millors del món i està en molt bona forma. No puc demanar més”, va subratllar un eufòric Casal. El preparador, Fabrizio Gravina, va destacar que “és un resultat boníssim” el que va aconseguir Casal i que ara “ens ho hem de jugar tot a Limone”.

GUILLEM CAMPENY GUANYA A CANILLO AMB RÈCORD

El resident Guillem Campeny es va adjudicar ahir la 5a Marató de les valls de Canillo, de 42 quilòmetres i 2.800 metres de desnivell positiu. A més, Campeny va aconseguir la victòria establint un nou rècord de la prova del Soldeu Esquí Club (4 h 16’). Ferran Teixidó va acabar segon (4 h 28’) i Marc Sabaté, tercer, va completar el podi. En la categoria femenina, la nord-americana Cheynna Treto (6 h 09’) va ser la més ràpida. Els noms propis de la mitja marató, la 31a Travessa de Canillo, van ser Arnau Soldevila, amb un temps de 2 h 07’, i Laura Orgué, amb 2 h 16’. En total, entre les quatre curses que es van disputar, van participar uns 200 cor­redors. Entre ells, Xavi Teixidó, que tornava a competir després de quatre mesos per culpa d’una lesió.

tracking