Motociclisme

Cristian España pateix un accident fent descens i és operat

L’andorrà es fractura el radi a nivell distal de la mà esquerra i es fa un tall a la de la dreta

Cristian España pateix un accident fent descens i és operat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cristian España va patir un important accident ahir al migdia mentre estava fent entrenaments en bicicleta de descens. Com a conseqüència de la caiguda, el pilot de Gas Gas es va fracturar el radi a nivell distal i es va fer una luxació cubital a la mà esquerra, a més d’un tall important a la de la dreta. Ràpidament, l’andorrà va fer les gestions per poder operar-se la zona afectada i només unes hores més tard de l’accident, i després d’estudiar diverses possibilitats, l’andorrà va passar per quiròfan al vespre a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell amb especialistes del país, que li van posar un clau a la zona propera al canell, el qual li extreuran en unes tres setmanes.

Malgrat la importància de l’accident, la participació d’España al Dakar 2019 no corre perill, en un principi. Avui rebrà els resultats de l’operació i un diagnòstic més concret del temps de recuperació. Tot i que semblava que podrà ser al ral·li més exigent del món al gener, el dubte ahir era si hi podrà arribar al cent per cent físicament, tot i que només saber el primer diagnòstic, el pilot ja estava pensant a recuperar-se al més aviat possible i fins i tot volia començar a fer els primers exercicis avui mateix.

L’andorrà estava actualment ficat de ple en els entrenaments per preparar les competicions previstes per al setembre i octubre, que haurien de servir per preparar més a fons el Dakar. Després de l’aturada de la competició estiuenca, el de Gas Gas tenia previst fer la Panafrica del 8 al 15 de setembre, així com una cita del Campionat del Món a finals de mes, i una altra de l’Espanyol a Lloret, a l’octubre. La seva participació en aquestes cites, però, es presenta complicada després de l’accident d’ahir, malgrat que no es descartarà fins que rebi el diagnòstic del post-operatori avui.

tracking