El MoraBanc fitxa De Jong com a temporer per la lesió de Whittington

El pivot americà serà un mes de baixa i l’holandès ajudarà en els entrenaments

El MoraBanc fitxa De Jong com a temporer per la lesió de WhittingtonACB PHOTO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra va anunciar ahir que un dels nous fitxatges d’enguany, el pivot Shayne Whittington, haurà d’estar un mes de baixa a causa d’un trencament fibril·lar al soli de la cama dreta. A causa d’aquesta lesió, el club va anunciar ahir la incorporació de manera temporal del pivot Nicolas de Jong.

Etiquetes:

L’holandès va militar la passada temporada al Tecnyconta Saragossa, i estarà a les ordres d’Ibon Navarro la pretemporada per ajudar en els entrenaments durant aquest mes.

Es dona la circumstància que dos dels tres pivots purs que té l’equip (Oliver Stevic i Shanye Whittington) estan lesionats, i per això el club ha hagut de buscar un reforç al pal baix per complementar Moussa Diagne durant les sessions preparatòries d’aquest tram de pretemporada. De Jong, que actualment estava sense equip, també aprofitarà aquesta oportunitat per intentar trobar un nou club per al curs vinent.

ENRENOU AMB LES FINESTRES FIBA

Entre el 13 i el 17 de setembre hi haurà la primera de les finestres FIBA d’aquesta temporada, que arriben, de nou, amb polèmica. La llei diu que els clubs estan obligats a cedir els jugadors 72 hores abans dels partits oficials, però algunes federacions, com França i Itàlia, volen convocar els jugadors setmanes abans per disputar partits amistosos i fer entrenaments de preparació.

El primer d’aquests casos que afecta el MoraBanc és de Michele Vitali, a qui la Federació italiana ha convocat entre el 25 d’agost (aquest dissabte) i el 5 de setembre a Pinzolo. Des de l’entitat tricolor expliquen que no tenen intenció de cedir el jugador transalpí perquè vagi a aquesta estada de pretemporada i que només el cediran 72 hores abans del primer partit oficial d’Itàlia (14 de setembre contra Polònia).

Aquesta posició no és exclusiva del MoraBanc, ja que dimecres 13 d’agost la majoria de clubs de l’ACB van reunir-se a Madrid i van decidir plantar-se i acordar que només cedirien els jugadors entre el 10 i 17 de setembre, tal com diu la llei. Estava previst que la lliga emetés un comunicat donant suport a aquesta decisió, però finalment no ho va fer.

tracking