Pàdel

Inici agredolç

La preprèvia masculina estrena la segona edició del Vall Banc Andorra la Vella Open al complex del Principadel

Inici agredolçXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les pistes del Club Principadel van acollir ahir l’inici del Vall Banc Andorra la Vella Open amb els primers partits de la fase preprèvia masculina, on 72 parelles van iniciar la lluita per aconseguir una de les quatre places per al quadre final, que arrencarà dimecres al Poliesportiu d’Andorra. Les graderies del club de Santa Coloma van oferir un bon aspecte per gaudir de la primera jornada de la cita andorrana del World Padel Tour, que s’atura per segon any consecutiu al Principat d’Andorra.

El debut de la competició va portar també l’estrena de les dues parelles masculines amb representació de casa. Els primers a saltar a la pista van ser el resident Gustavo Morales amb el seu company de Lleida, el jove Arnau Íñiguez, que tenien un os dur de rosegar després de quedar emparellats al sorteig amb els primers caps de sèrie de la preprèvia, Miguel Ángel Solbes i Jorge Ruiz, uns habituals al quadre del World Padel Tour. La parella espanyola va complir els pronòstics i es va imposar als residents per 4-6 i 3-6 en un duel decidit per petits detalls i un trencament de servei a cadascun dels dos sets, en un matx que va fer vibrar l’afició, que va omplir les grades supletòries del Principadel. I és que el públic era conscient de la dificultat del matx i ho va donar tot per fer costat a Gustavo Morales i Arnau Íñiguez i per ajudar-los a intentar donar la sorpresa.

Després del matx, Gustavo Morales va explicar les seves sensacions i va manifestar que “ha estat un partit molt dur, però com que estàvem mentalment preparats, en entrar a la pista ho hem donat tot”, a més, va afegir que “crec que ha estat el meu millor partit al circuit, tant individualment com com a parella”. El resident també va voler destacar el paper de l’afició: “ha estat espectacular veure tota la gent fent-nos costat, i només puc fer que agrair-los-hi”. Pensant ja en el futur, Morales va manifestar que “em queda un bon sabor de boca, i ara el que hem de fer és continuar entrenant i treballant per aquest camí per tal de poder seguir millorant dia a dia”.

L’altre competidor del país que va jugar ahir va ser Gerard Florido, que debutava en un torneig del World Padel Tour després d’aconseguir una de les wild-cards de què disposava el torneig. Florido feia parella amb el barceloní Rubén Peña, i es van veure les cares amb els joves Iker del Valle i Patricio Belluati. Tot i la seva joventut, la parella forana va demostrar la seva qualitat i es va acabar imposant per 4-6 i 2-6. Després del matx, Florido va declarar que “és una experiència única poder jugar un campionat així, és una passada”, a més “d’agrair a tot l’equip del Principadel per donar-me aquesta oportunitat i haver confiat en mi”.

La primera jornada de competició va transcórrer amb normalitat, més enllà d’un incident aïllat, ja que un dels jugadors va haver de ser traslladat a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell després de rebre un impacte a la cara amb la seva pròpia pala. El cop li va provocar una hemorràgia aparatosa i va haver de ser traslladat al centre hospitalari, on van realitzar-li proves per descartar que patís una lesió a l’ull o a la part superior de la cara, zona on es va endur el fort cop amb la raqueta. El competidor va estar acompanyat en tot moment pel director esportiu del World Padel Tour.

AVUI DEBUTA BERTA JUNCOSA

La primera de les dues parelles femenines amb representació tricolor entra avui en escena. Berta Juncosa, juntament amb Berta Perdigués, s’enfrontaran a partir de les 19.00 hores a Cristina Car­rascosa i Xènia Clasca. És una parella habitual de les prèvies del circuit del World Padel Tour i s’ha classificat per al quadre final a dos tornejos aquest 2018.

tracking