Bàsquet

El nou MoraBanc d'Ibon Navarro engega motors

El MoraBanc Andorra va iniciar ahir la pretemporada amb un primer entrenament i una sessió de gimnàs

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després d’alguns dies amb revisions mèdiques i jornades de con­vivència a la muntanya, el MoraBanc Andorra va iniciar ahir la pretemporada amb el primer entrenament al Poliesportiu i amb una sessió de gimnàs a Caldea. Sobre el parquet van ser-hi els 10 jugadors disponibles de la primera plantilla, sense Beqa Burjanadze (amb qui encara no s’ha arribat a un acord per rescindir el contracte) ni Oliver Stevic (que va ser amb els seus companys, però sense entrenar a causa de la lesió que arrossega al tendó d’Aquil·les). Sí que van ser a l’entrenament, en canvi, tres jugadors del filial: els bases Hugo Bartolomé i Sani Campara, a més del pivot Armands Berkis.

Abans de l’entrenament, el tècnic Ibon Navarro va analitzar com estan sent els primers dies de treball, i va destacar que “en línies generals tothom ha vingut força bé, ahir [per dimecres] va ser un dia per conèixer-nos, i a partir d’avui [ahir] toca construir”. Navarro també va voler destacar la importància de la pretemporada, ja que “ho hem de construir tot perquè després tenim dos partits per setmana, amb molts viatges i sense gaire temps per entrenar, així que aquest mes és molt important”. Pel que fa als principals aspectes a tractar durant aquests dies, Navarro va manifestar que “el més important és preparar els cossos per no tenir lesions i començar de zero perquè es mantenen sis jugadors, però l’entrenador i sis més són nous”.

Sobre els objectius d’intentar passar de ronda a l’Eurocup, ser a la Copa del Rei i repetir al play-off, Navarro va ser contundent: “qualsevol cosa que sigui aspirar a menys que això crec que seria covard. Sempre hi ha temps perquè les coses no surtin, però tenim una bona plantilla”, i va cloure assegurant que “potser després no podem, però la idea ha de ser aconseguir els tres objectius”.

Primeres presentacions

Amb l’inici de la pretemporada arriben les cares noves, i ahir va ser el torn de les presentacions de Rafa Luz i Dylan Ennis. El base brasiler va destacar que “jugar l’Eurocup i tornar a l’ACB va ser clau” per venir al MoraBanc, i de cara al nou curs espera “arribar una mica més lluny a l’Eurocup i intentar igualar la classificació a la lliga Endesa”.

Pel que fa a l’escorta canadenc, va destacar que “tenim bona plantilla i un bon cos tècnic, i tenim confiança per guanyar tots els partits que es puguin”, a més de destacar que “l’any passat em vaig adaptar bé a la lliga [va arribar a Saragossa per l’últim mes de competició] perquè és un joc molt ràpid que em va bé i espero que enguany també m’hi pugui adaptar fàcilment”.

ITÀLIA VOL CONVOCAR ELS SEUS INERNACIONALS EL 26 D'AGOST PER LES FINESTRES FIBA

Segueix la polèmica amb les finestres internacionals de la FIBA del mes de setembre. Els partits internacionals d’aquesta aturada són del 13 al 17 de setembre, però algunes seleccions, com ara França o Itàlia volen els seus internacionals 15 dies abans. El país gal vol disposar dels jugadors el 2 de setembre, i ahir es va conèixer que els transalpins han citat els seus el 26 d’agost, una situació que afectaria Andrew Albicy i Michele Vitali. El tècnic tricolor, Ibon Na-var­ro, va voler dir-hi ahir la seva, i es va mostrar contundent contra aquest fet, afirmant que “crec que això és ridícul. Ja ho és durant la temporada quan els jugadors marxen en mig d’una competició, però fer-ho ara en plena pretemporada i per competir, és una bogeria”. A més, va afegir que “els màxims perjudicats són els jugadors, que poden patir lesions importants per competir al màxim nivell tan aviat. Esperem que clubs, ACB i FIBA puguin arribar a un acord”.

El nou MoraBanc d'Ibon Navarro engega motors

tracking