pàdel

Sense el millor

El número 1 del món els últims 16 anys, Fernando Belasteguín, es perdrà per una lesió al colze dret el Vall Banc Andorra la Vella Open

Sense el millorFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cita andorrana del World Padel Tour, el Vall Banc Andorra la Vella Open, tindrà una baixa més que destacada, i és que el número 1 del món del pàdel dels últims 16 anys, l’argentí Fernando Belasteguín, Bela, no podrà disputar el torneig per lesió. El palista pateix una epicondilitis (popularment coneguda com a colze de tennista) al braç dret. Aquesta molèstia ja li va fer perdre el torneig de Saragossa al maig, però quan semblava que estava recuperat, la setmana passada van tornar a aparèixer les molèsties i va haver d’abandonar el torneig de Mijas abans de disputar el duel de quarts de final, i les posteriors proves mèdiques aconsellen a Bela que guardi repòs i que no prengui part en la cita andorrana.

La lesió de Bela ha provocat moviments de parelles en cadena per l’aturada andorrana, ja que el seu company habitual, el brasiler Pablo Lima, ha hagut de buscar un substitut per intentar mantenir el número 1 del món i que no se li apropin els seus rivals. L’escollit ha estat finalment el seu veterà compatriota de 45 anys Marcello Jardim, amb qui formaran la segona dupla cap de sèrie del torneig, just per darrere de Sanyo Gutiérrez i Maxi Tiburón Sánchez, vencedors el passat cap de setmana a Mijas i que arribaran com a principals favorits a la cita del país a causa de la baixa de Fernando Belasteguín.

A més, la marxa de Jardim amb Lima farà que Momo González (fins ara company de Jardim), hagi hagut de buscar també recanvi, i disputarà el campionat juntament amb Gabi Reca.

On no hi haurà canvis és en la competició femenina, que tindrà a les bessones María Pilar i María José Sánchez Alayeto com a primeres caps de sèrie i principals candidates a fer-se amb el títol, com ja van aconseguir a l’edició del 2018, seguides per Lucía Sainz i Gemma Triay, i Marta Marrero i Alejandra Salazar.

Les inscripcions per al torneig es van tancar ahir, i un total de 152 parelles prendran part al Vall Banc Andorra la Vella Open, 96 de masculines i 56 de femenines, que des de diumenge fins dimarts jugaran les pre-prèvies i les prèvies, i que a partir de dimecres disputaran el quadre principal, que enguany té la novetat que es farà al Poliesportiu d’Andorra i no al recinte del Principadel com l’any passat.

Entre les 152 parelles, n’hi haurà quatre amb presència del país que han aconseguit una wild card per disputar el torneig: Natàlia Font i Yasmina Trigueros; Berta Juncosa i Berta Perdigues; Gerard Florido i Rubén Peña; i el resident Gustavo Morales i Arnau Íñiguez. Totes quatre duples entraran en joc durant les fases preliminars i coneixeran els seus rivals els pròxims dies.

Bon ritme de venda d'entrades

Encara falta una setmana per l’inici del torneig al Poliesportiu, però la venda d’entrades està funcionant de manera positiva. Segons confirmen des del Principadel, la venda està per sobre de l’any passat a aquesta data, i els organitzadors esperen un augment d’entre el 15 i el 20 per cent respecte a l’edició anterior.

tracking