Curses de muntanya

Xavi Teixidó dona per “gairebé tancat” el curs a la Copa del Món

Una lesió al bessó ha fet que el corredor andorrà no hagi pogut disputar cap prova aquesta temporada

Xavi Teixidó dona per “gairebé tancat” el curs a la Copa del Món

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) està tenint una temporada amb moltes alegries. Quan s’ha arribat aproximadament a l’equador del calendari en moltes de les especialitats, els germans Òscar i Marc Casal es troben al Top-5 de la classificació general de la Copa del Món d’sky, amb algun podi i alguna victòria pel mig per a la història, i Ferran Teixidó també està molt ben situat a la general, en la qual és segon després d’haver guanyat una cursa i haver fet un podi.

No obstant això, el quart component de l’equip nacional de curses de muntanya, Xavi Teixidó, està passant per un dels cursos més complicats de la carrera. L’especialista en ultres no ha pogut estrenar-se encara aquesta temporada arran d’una lesió al bessó que ha acabat sent més important del que semblava a principi de temporada. De fet, en la presentació que la FAM va fer al maig es va anunciar el calendari que seguiria, que constava de cinc proves, i aleshores ja es va dir que hi havia la possibilitat que no pogués participar en la primera que tenia prevista, la Tranvulcània, per unes molèsties.

La situació no va millorar i Teixidó tampoc va poder competir a l’Ultra Sky Marathon de Madeira al juny, ni a la High Trail Vanoise de Val-d’Isère al juliol. La propera cita que tenia era la Tromso Skyrace de Noruega, que es disputa demà mateix i en la qual competirà Lluís Sanvicente com a representant andorrà. Teixidó, però, no hi podrà ser novament arran de la lesió. “Dono pràcticament per tancada la temporada de Copa del Món. He tingut problemes al bessó dret i fins ara no m’he recuperat. Ara sembla que tot va bé”, explica el corredor de la FAM. La darrera cita prevista al calendari és el Trofeu Kima de Val Masino (Itàlia), en el qual encara no sap si podrà competir.

Amb tot, Teixidó lamenta l’oportunitat perduda de poder fer un bon paper a la Copa del Món. “Per a mi és dur perquè tenia moltes ganes i motivació i ha sigut voler i no poder. Veus que és una temporada en què la gent que lluita per la Copa del Món és molt poca i que era relativament fàcil per obtenir una bona posició”, va indicar. La part positiva per a Teixidó enguany ha arribat en l’aspecte personal. “També ara tinc el cap en un altre vessant i és el de ser pare al novembre, i això em dona motivació per veure que no tot és córrer a la vida”, va celebrar el corredor.

ELS JUVENILS DEBUTEN AVUI AL MUNDIAL D'ITÀLIA A LA VERTICAL

El Mundial juvenil arrenca avui a la localitat italiana de Gran Sasso amb la cursa vertical. La Federació Andorrana de Muntanyisme s’ha desplaçat a la cita amb set corredors. Andrea Sinfreu i Gerard Rogé, en la categoria Youth A, Sergi Casabella, Arnau Soldevila i Marcel Prat, en Youth B, i Euan Prieto i David Pérez, en sub-23, són els seleccionats per representar la FAM a Itàlia, tot i que els seleccionadors, Carles Font i Arnau Anguera, han de decidir qui competeix en cada prova. La cursa d’avui constarà d’una pujada de 3,5 quilòmetres i 1.000 metres de desnivell positiu.

tracking