reportatge

Passió pel futbol

Ylènia Monterroso, una jove portera de 13 anys, deixa l’Enfaf i fa les maletes en direcció el CF Estrellas de Alicante. El seu somni pica a la porta.

Passió pel futbolFACEBOOK

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un somriure tímid i uns moviments nerviosos mentre parla delaten la seva joventut. Els seus ulls brillen quan explica tot el que està sentint i tot el que vol. La Ylènia Monterroso és una andorrana de 13 anys que manté intacta la dèria per convertir-se en futbolista professional. Ara, sembla que pot començar a edificar aquest somni. Acaba de fitxar pel CF Femení Estrellas de Alicante i marxa al club alacantí amb beca d’estudis, beca esportiva i pis, que compartirà amb l’Antònia, la seva orgullosa mare. Aquest cap de setmana arriba a Alacant per agafar el pols a la ciutat i per començar a aclimatar-se. Fins a final del mes no s’ha d’incorporar a la dinàmica del seu nou equip. Des de petita, la Ylènia ha estat enganxada a una pilota. Sent passió pel futbol. “Sempre m’ha agradat molt i als tres anys vaig començar a jugar en un equip de nens, el Sant Quirze de Barcelona.” Després va arribar el desplaçament familiar a Andorra i periple a l’Enfaf, on ha jugat sempre de portera. Tot i ser encara infantil, la Ylènia jugava al cadet. Té molt clar que de gran vol ser jugadora professional “i, si no, alguna cosa relacionada amb el futbol, com ara àrbitre”. Admira moltíssim la Marta San Juan, tota una referència per a ella. “La Ylènia ja va néixer amb una pilota als peus”, intervé la mare. “Mai ha volgut joguines com una nena de la seva edat. Sempre ha anat darrere de la pilota. La vaig apuntar a patinatge artístic quan era petita perquè em feia il·lusió”, apunta. “A la setmana ja vaig veure que no m’agradava”, replica divertida la Ylènia.

La mare agafa la veu cantant durant la conversa. La seva timidesa fa sentir-se la Ylènia més còmoda a la distància. Això sí, al camp de futbol mana ella. El pròleg de l’aventura alacantina es va escriure a final de juny. La família rep la invitació del Vila-real per participar en unes sessions d’entrenament a la ciutat esportiva. Dies després també va ser convidada a fer-ho amb l’Espanyol.

Poc després arriba una notificació per Facebook del Club Estrellas de Alicante i la conviden a participar en un torneig a Oriola, sub-14 i sub-16, i després juga a Benidorm la Costa Blanca Cup. Curiosament, com faltava gent va arribar a jugar uns minuts amb la sub-16 com a jugadora de camp. I fins i tot amb el primer equip de regional. Això va fer que visqués la curiositat de jugar amb dones que li doblaven l’edat i més grans. “Una companya tenia 46 anys”. diu la Ylènia. “Em va dir que si havia de fer una falta, la fes”. Poc després arriba l’oferta del club a la jove portera andorrana i a la família. Una proposta irrebutjable. L’aventura comença ara i el somni sembla estar cada cop més a prop.

tracking