ESQUÍ

Verdú-Richard, l'aposta

La FAE posa a disposició de l’esquiador andorrà una estructura pròpia amb Cyprien Richard com a entrenador i un ‘service’

Verdú-Richard, l'apostaARXIU.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Andorrana d’Esquí (FAE) va presentar ahir la composició dels equips que competiran amb la bandera tricolor durant el proper curs 2018-2019. Es registren algunes novetats respecte de la campanya passada, però sí que hi ha dos noms propis als quals els afecten de forma més significativa. Un és Joan Verdú. La federació posarà a disposició de l’esquiador andorrà una estructura única, amb la incorporació d’un entrenador personal, el subcampió del món Cyprien Richard, i un service, que serà Toño Góngora. El director tècnic de la federació, Carles Visa, va assenyalar que Verdú “avui dia està a un nivell superior a la resta de companys i si pretenem aconseguir el Top-30 ha de tenir aquesta estructura”. Pel que fa a la presència de Richard, Visa va apuntar que “ens pot aportar molt. El Joan [Verdú] ja va treballar puntualment amb ell fa dos anys i creiem que és un bon perfil. És una persona que és molt coneguda i que ha estat un gran gegantista”.

L’altre representant de la FAE que veurà variada la seva rutina és el surfista de neu Lluís Marín. La federació francesa ha demanat tenir el control total del rider andor­rà, també en l’apartat físic i, per tant, la seva integració al cent per cent. Aquesta decisió comportarà que Marín faci estades més llargues a França. “És el que toca si vol estar al davant”, va indicar Visa amb un mig somriure.

Encara en l’apartat masculí, en esquí alpí, a banda de Verdú hi ha dos programes més. El de velocitat, que alternarà Copa d’Europa i Mundial i que integren Marc Oliveras, Kevin Courrieu i Matías Vargas, i el de Copa d’Europa tècnica amb Àxel Esteve, Xavier Salvadores i Àlex Rius.

En la categoria femenina, Mireia Gutiérrez segueix amb Roger Vidosa, però el tècnic amplia les responsabilitats i també es farà càr­rec de la selecció femenina. Sissi Hinterreitner s’incorpora, al principi, dins del combinat B amb l’objectiu de recuperar el millor nivell, perdut arran de la lesió. Dejan Poljansek, que és una nova incorporació, s’encarrergarà del grup femení de velocitat. El grup està format per Carmina Pallàs i Cande Moreno, que girarà pel circuit de Copa d’Europa i puntualment per la Copa del Món. El grup de formació estarà integrat per Zoe Ramírez i Xènia Rodríguez i les noves incorporacions de Carla Mijares i Jèssica Núñez

Objectiu, top-30 mundial

Visa va sostenir que l’objectiu per a la propera temporada estava molt marcat. “No volem perdre de vista la intenció de posicionar Andorra en el Top-30 mundial i que pugui anar de manera consolidada”, va exposar. “Amb el que tenim, el que disposem, els nostres recursos i estructura, creiem que hi podem estar d’una forma permanent”, va afegir. En esquí de fons, els focus tornaran a estar a sobre d’Irineu Esteve. La voluntat és tornar a repetir experiència de l’any passat a la Copa del Món i estar al Top-30. Joan Erola seguirà com a responsable del grup i com a referent tècnic i físic d’Irineu. Per part seva, Carola Vila participarà, com l’any passat, a la Copa d’Europa júnior i tindrà Laura Orgué com a entrenadora, que s’incorporarà durant els mesos de competició.

En la disciplina de freestyle hi ha una incorporació d’un preparador físic nou, Èric Uriguen.

L’equip comptarà amb Carles Aguareles, Pau Rabassa, Thibaut Magnin i Javi Liso, així com amb les novetats de cinc joves, dues noies i tres nois. Entre ells hi ha Xavi Cornella, que degut als bons resultats que va aconseguir la temporada passada en punts FIS farà la pretemporada amb l’equip A i, ja al començament de l’hivern, s’incorporarà a l’equip B.

tracking