curses de muntanya

Esperant els millors

Kilian Jornet destaca al cartell de l’Skyrace Comapedrosa, que arriba aquest cap de setmana al país amb un gran nivell de participants

Esperant els millorsARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els millors especialistes del món en curses de muntanya es reuniran aquest cap de setmana al país per participar en l’Skyrace Comapedrosa, que per tercer any consecutiu serà una de les curses puntuables per a les Skyrunner World Series, la Copa del Món de l’especialitat. Enguany serà la setena cita del circuit mundial, i la Comapedrosa tindrà premi, ja que serà una de les tres curses amb bonus del certamen, i que atorgaran un 50% de punts extra de cara a la classificació general de les Skyrunner World Series, un fet que ajudarà que les estrelles d’aquesta especialitat estiguin presents a la cita andorrana.

El principal reclam del cartell és, sense cap mena de dubtes, el català Kilian Jornet, que ha triat l’Skyrace Comapedrosa per fer el seu retorna a la Copa del Món de curses de muntanya després del trencament de peroné que es va fer a la Pierra Menta d’esquí de muntanya. Serà la primera vegada des del 2009 que Jornet, habitual a proves d’hivern al país, participi en la Comapedrosa. I ho farà en bona forma, ja que arribarà després d’imposar-se a l’Ultra Trail del Montblanc.

Però Jornet no estarà sol, ni molt menys, ja que entre els participants confirmats hi haurà els corredors que encapçalen la general de les Skyrunner World Series, com Finlay Wild (Gran Bretanya) o Pascal Egli (Suïssa), a part d’altres noms importants d’aquest esport com Zaid Ait Malek, Peter Engdahl, Dimitry Mityaev o Kiril Nikolov. En canvi, qui no prendrà part a l’Skyrace Comapedrosa és el vencedor de l’edició del 2017 de la prova, el català Jan Margarit, que actualment està de baixa per lesió amb problemes als peus.

També tindrà un cartell de luxe l’Skyrace Comapedrosa en categoria femenina, amb la vencedora de l’any passat, Sheila Avilés, Emelie Forsberg o les tres corredores que a hores d’ara encapçalen la general de les Skyrunner World Series, la britànica Holly Page, la sueca Lina El Kott, i l’entrenadora de l’equip andorrà d’esquí de muntanya, la catalana Laura Orgué.

Pendents de Marc Casal

L’ Skyrace Comapedrosa també comptarà amb participació local. Amb la presència d’Òscar Casal confirmada, la principal incògnita a hores d’ara és saber si finalment podrà participar-hi el seu germà Marc. La setmana passada va patir una caiguda entrenant que va afectar-li tant les costelles com el peu, i això fa que a hores d’ara encara no estigui gens clar si podrà disputar la cursa de casa de les Skyrunner World Series.

CANVI DE LÍDER A LA GENERAL MASCULINA JUST ABANS DE L'SKYRACE COMAPEDROSA

La celebració el passat cap de setmana de l’Sky DoloMyths Run ha portat un canvi de líder a la classificació general de les Skyrunner World Series en la categoria Skyclassic. Fins al cap de setmana passat, el primer lloc l’ocupava Marc Casal, però la seva absència a la cursa de diumenge (planificada abans de la caiguda que el fa ser dubte per a l’Skyrace Comapedrosa) fa que hagi deixat el lloc més alt de la general en favor de Finlay Wild. El corredor britànic va finalitzar la prova dels Dolomites en cinquena posició, i amb els 54 punts que va sumar es situa per davant de Marc Casal a la general després de les sis primeres proves del calendari. Casal es manté en segona plaça, i ara el tercer lloc l’ocupa el suís Pascal Egli, que va ser sisè als Dolomites i suma 48 punts que el fan entrar als llocs de podi. L’absència d’Òscar Casal als Dolomites també ha fet que perdi posicions a la general, i ha caigut del Top 5. Pel que fa a la classificació femenina, la britànica Holly Page arribarà com a líder al Comapedrosa tot i el seu cinquè lloc als Dolomites, i estarà seguida per Laura Orgué, que després del seu triomf ja és segona a la general. En tercera plaça arribarà la sueca Lina El Kott, segona a la prova transalpina.

tracking