La Gran Fondo aplega 1.315 participants en una estrena positiva

La Gran Fondo Andorra MTB celebra la primera edició amb 1.315 participants i un gran ambient
a Naturlandia

La Gran Fondo aplega 1.315 participants en una estrena positivaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Gran Fondo Andorra MTB va celebrar ahir la seva primera edició amb un èxit de participació. Finalment, 1.315 dels 1.400 inscrits van córrer a l’estrena d’aquesta marxa cicloturista de btt que substituïa els Andorra Outdoor Games després d’uns anys amb la participació estancada. La cota 2.000 de Naturlandia va omplir-se de ciclistes, i també d’un gran nombre d’acompanyants, per fer un dels dos traçats que havia preparat l’organització de l’empresa promotora de la prova, Win Sports Factory. El recorregut curt comptava amb 50 quilòmetres i un desnivell de 1.900 metres, mentre que el traçat llarg constava de 90 quilòmetres i el desnivell era de 2.900 metres.

Entre els corredors, totes les valoracions eren força positives. Les lloances al recorregut, als avituallaments o a la recollida de dorsals, eren els comentaris més escoltats entre gairebé tots els ciclistes participants un cop acabada la marxa a Naturlandia. Però com gairebé sempre en aquesta vida, hi ha coses a millorar, i diversos participants es van queixar del tema de l’aparcament, ja que molts van haver de deixar el cotxe o les furgonetes força avall a la carretera de la Rabassa, i els seus acompanyants van haver de caminar més d’un quilòmetre per tal d’arribar a la línia de sortida.

Des de l’organització, la valoració va ser més que positiva, i el director de la Gran Fondo Andorra, Mauro Llorenç, va manifestar que “les cares de felicitat dels participants ho diuen tot i estem molt contents”. A més, sobre la gran presència d’acompanyants, va remarcar que “era l’objectiu que buscàvem, i estem satisfets perquè la gent ha respost amb la família”, i va afegir que “el dia, que era el que ens feia patir més, ens ha acompanyat, i la gent ha pogut gaudir de l’entorn del parc, i els participants del circuit”. Des d’Andorra Turisme, la valoració va ser similar, i el seu director de producte i nous projectes, Enric Torres, va declarar que “fem una valoració positiva perquè hem assolit els objectius que ens havíem marcat”, i va agregar que “estem prou satisfets del resultat i de com ha anat la prova en si”.

Sobre els canvis respecte als Andorra Outdoor Games, Torres va assegurar que “vam analitzar quines eren les disciplines que més creixien i vam acabar identificant que la btt era la que tenia major potencial de creixement, i va ser l’aposta que vam fer”. Per últim, sobre l’impacte econòmic de la prova, va destacar que “encara no tenim dades, però a altres edicions la mitjana d’acompa-nyants estava sobre les tres persones, per tant estaríem parlant que unes 5.000 o 6.000 persones han vingut en l’entorn d’aquesta prova, i entenem que el resultat serà positiu i interessant per al país”.

Pel que fa al futur, des de Win Sports Factory, tenen clar que l’objectiu és consolidar la prova, tal com va expressar Mauro Llorenç: “per a nosaltres com a organitzadors, la voluntat és continuar al cent per cent”. Enric Tor­res, de la seva banda, va declarar que “ho hem d’analitzar, però el nostre objectiu és que la prova es consolidi i vegi incrementat el nombre de participants”.

Silvestre i Robles, els primers

El biker d’Osca resident a la Seu d’Urgell Joel Robles va ser el més ràpid de la prova llarga, per davant de Salvador Soler, i va manifestar que “arribar primer és un orgull i una recompensa a l’esforç de tot l’any, encara que això no sigui una competició”.

A la ruta curta, Lluís Silvestre va creuar la meta el primer després que el triatleta del país Jan Missé el deixés passar just a l’arribada, després que els dos fessin gairebé tot el recorregut sols. Missé va explicar que ho va fer perquè “considerava que ell s’ho mereixia”.

La Gran Fondo aplega 1.315 participants en una estrena positiva

tracking