Omar Fraile s'endú la 14a etapa del Tour de França

El corredor espanyol de l’Astana va vèncer a l’arribada a Mende

El ciclista espa-nyol de l’Astana, Omar Fraile, va adjudicar-se ahir la 14a etapa del Tour de França amb final a Mende. Fraile va ser un dels integrants de l’escapada del dia, formada per 32 corredors. Al tram final de l’etapa, quan Jasper Stuyven era el cap de cursa, l’espanyol va atacar i va superar el ciclista belga al Mur de Mende, últim port de la jornada, a un quilòmetre i mig de l’arribada, i va creuar en solitari la meta.

Pel que fa a la lluita per la classificació general, la d’ahir va ser una jornada de relax fins al tram final, ja que els escapats van arribar a tenir 20 minuts de marge respecte del gran grup. Però a l’última rampa van arrencar les hostilitats, i el millor parat va ser l’eslovè Primoz Roglic, quart de la general, que va poder esgarrapar vuit segons respecte de Geraint Thomas, Chris Froome i Tom Dumoulin, els tres primers. En canvi, Nairo Quintana, Romain Bardet i Mikel Landa, van deixar-se 18, 22 i 37 segons respectivament.

Però el gran perjudicat va ser el resident Dan Martin, que va perdre quasi 2 minuts per una punxada i ara és desè.