Podi 'andorrà'

La ciclista resident Eva Garrido obté una destacada tercera posició en la categoria màster 35 de ‘cross-country’

Podi 'Andorrà'VALLNORD

La Copa del Món de BTT de Vallnord - Pal Arinsal va abaixar el teló diumenge, però ahir els mateixos escenaris van tornar a gaudir d’una jornada plena de competició amb el Campionat del Món Màster en què es van coronar els campions del món de cross-country de més de 40 anys en homes i de més de 30 en dones. Els resultats no van acabar d’acompanyar en la cita del cap de setmana per als representants andor­rans, però la situació va millorar ahir en la primera de les dues jornades de competició pura al Mundial.

La gran protagonista del dia en clau andorrana va ser Eva Garrido. La resident es va adjudicar una gran tercera posició en la categoria màsters 35 en completar l’exigent recorregut de 3,8 quilòmetres en 1 h 36’20’’, quedant a 4’20’’ de la guanyadora, l’espa-nyola Rocío Gamoral, i per darrere de la també espanyola Neus Parcerisas. El resultat, pel qual Garrido es va mostrar “molt contenta” després d’haver “lluitat durant quatre voltes per la segona posició”, va ser més meritós tenint en compte que la ciclista resident va patir alguns problemes mecànics durant la prova.

Per la seva part, en màsters 50 masculí, Emili Pérez va obtenir una satisfactòria 17a posició en una cursa en la qual va ser doblat i va finalitzar a més d’una volta del guanyador, el danès Palle Egeberg, que va fer amb un temps de 58’26’’.

Els altres tres ciclistes de cross-country amb llicència andorrana que van córrer ahir ho van fer en la categoria màsters 40. El més ràpid va ser Àlex Bellera, que va acabar a més d’una volta del guanyador de la categoria, el també danès Jens Hansen (1 h 11’46’’). Per la seva part, Jordi Gómez va ser 53è, a dues voltes del més ràpid, mentre que l’argentí Andrés Quiroga va ser 63è, a més de tres voltes.

Durant la jornada d’ahir, el cap de Govern, Toni Martí, el cònsol major de la Massana, David Baró, i el director general de Vallnord - Pal Arinsal, Josep Marticella, van ser presents en la cerimònia d’entrega de premis, on també van compartir una estona amb els representants andorrans.

Punt final

Els circuits de Pal abaixaran el teló avui a la intensa activitat competitiva amb les últimes proves del Mundial. Es completaran les proves de cross-country amb les curses de màsters 30 i 35, en la qual hi serà present l’andorrà Albert Turné. Per altra banda, es disputaran totes les finals de descens, en les quals també hi haurà un representant del Principat. Es tracta del resident Ludwig Dingledein, que s’enfrontarà a més de 50 participants en la categoria màsters 35. Ahir va assolir una 27a posició en la ronda classificatòria d’entre més de 50 ciclistes.