Dates definides

La Lliga Endesa començarà el 27 de setembre i del 14 al 17 de febrer se celebrarà la fase final de la Copa del Rei

Dates definidesACBMEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’assemblea general de l’Associació de Clubs de Bàsquet (ACB) va anunciar ahir les dates que conformen l’inici de les diferents competicions que es disputen sota el seu paraigua.

Etiquetes:

Una temporada a l’ACB, la 2018-2019, que començarà a partir del 27 de setembre. Ara, el que queda per desvelar és la confecció del calendari i la relació de partits que es disputaran a la Lliga Endesa. Teòricament, a la primera quinzena d’agost se celebrarà el sorteig. Tot i no conèixer encara l’ordre dels rivals als quals el MoraBanc Andorra haurà de fer front a partir de setembre, el que sí té garantit el conjunt tricolor és un inici de curs atapeït i per cordar-se el cinturó. El tret de sortida de la temporada recull els últims dies de setembre i l’inici del mes d’octubre. D’aquesta manera, els andorrans han de gestionar dues competicions ja de bon inici. El MoraBanc jugarà quatre partits en només 10 dies, tres de Lliga Endesa i un d’Eurocup, el de la primera jornada del campionat continental a la pista del Galatasaray, el Abdi İpekçi Arena d’Istanbul, el 2 d’octubre. Així, l’equip jugarà cinc partits en poc menys de dues setmanes, ja que el 10 d’octubre torna a tenir compromís europeu, l’estrena al Poliesportiu davant el Germani Basket Brescia, l’exequip d’una de les cares noves, l’italià Michele Vitali. A banda d’això, també es van conèixer les dates de la fase final de la Copa del Rei, que tal com va anunciar el reconegut periodista Chema de Lucas, acollirà Madrid del 14 al 17 de febrer. Finalment, la Supercopa Endesa es viurà el 21 i 22 de setembre al pavelló Multiusos Fontes do Sar de Santiago de Compostel·la. Un torneig que disputaran Obradoiro, com a equip amfitrió, FC Barcelona, Reial Madrid i Baskonia. Durant la celebració de l’Assemblea de l’ACB també es van aprovar i oficialitzar els ascensos i l’admissió a la Lliga Endesa del Breogán de Lugo i el BAXI Manresa. Tots dos clubs havien aconseguit plaça d’ascens des de la LEB Or i després de presentar la documentació i quantitats necessàries per a la seva inscripció en la competició, la pròpia ACB i els auditors van donar el vistiplau i els 18 clubs van votar de forma unànime la seva entrada a la Lliga.

D’altra banda, Colton Iverson marxa a l’Iberostar Tenerife. El pivot nord-americà, que va arribar al MoraBanc a mitjans de la passada temporada, s’ha compromès amb l’equip canari per una temporada. Iverson, que va anar de menys a més en la seva etapa tricolor, va signar unes mitjanes de 5,2 punts i 4,1 rebots.

L'ASSEMBLEA ESCULL ANTONIO MARTÍN NOU PRESIDENT DE L'ACB

L’assemblea general de l’ACB va escollir ahir per unanimitat Antonio Martín nou president de l’ACB. El mític exjugador del Reial Madrid i de la selecció espanyola, que va ser director de la secció de bàsquet del club blanc fa uns anys, esdevé el setè president de la història de l’associació i el primer ex-jugador professional a assolir el càr­rec. Martín exhibeix un ampli recorregut en el món del bàsquet, no només en els seus anys com a professional als parquets, sinó per la seva experiència en altres àmbits en el context de la cistella. El nou president es va mostrar molt agraït pel suport unànime dels 18 clubs i il·lusionat davant del repte que assumeix. “A mi em dona molta satisfacció i tranquil·litat, entenent que cadascú té les seves diferències i els seus interessos a l’hora d’entendre com ha de ser la competició. Aquest és un pas endavant per iniciar el camí cap a una associació unida que busca un objectiu comú”, va exposar Martín. Un nomenament, el del nou president de l’ACB, que va ser valorat molt positivament pel president del MoraBanc. Segons Gorka Aixàs, Antonio Martín “aportarà energia i aire fresc a l’ACB”. L’elecció de Martín, va afegir Aixàs, “és una bona notícia. És una persona respectada i coneguda en el món del bàsquet”. El nomenament d’Antonio Martín com a president s’uneix al de José Miguel Calleja com a director general, el passat 26 de març, i completa la nova cúpula directiva de l’ACB.

Dates definides

tracking