Paraula de Vergier

El jove ‘biker’ francès dona un cop d’autoritat i s’apunta el descens al Prat de la Ribera

Paraula de VergierVALLNORD

Un enamorat de la Massana i del nostre país, Loris Vergier, es va adjudicar ahir el descens i va pujar al punt més alt del podi per primer cop a la Copa del Món de BTT d’aquest curs. Un triomf inesperat, que va aixecar dels seients els aficionats que omplien la grada del circuit Vallnord Bike Park la Massana al Prat de la Ribera. Inesperat perquè, en principi, Amaury Pierron –gua-nyador de les tres darreres proves del Mundial– monopolitzava totes les mirades. L’enfant terrible del Commençal Vallnord ha irromput amb força aquest any i amb 22 anys governa amb solvència el Campionat del Món. La segona plaça que va lligar ahir a Andorra li permet seguir mantenint una distància considerable a la classificació general respecte de Vergier, segon, i Laurie Greenland, tercer.

El guanyador de la prova, Loris Vergier, molt emocionat, va valorar la seva victòria al final de la prova: “Encara estic tremolant. No m’ho esperava. Fa molt de temps que busco una victòria així i, a sobre, a Andorra. Soc molt feliç.” Pierron se’l mirava amb un somriure còmplice: “He sortit amb molta confiança i crec que he fet una bona cursa. La segona plaça em fa molt feliç i, a més, la victòria de Loris [Vergier] demostra la fortalesa de l’equip francès.”

Si dos pilots francesos van pujar als dos primers calaixos del podi, el domini en categoria femenina va ser anglès. Els noms propis del descens, cap sorpresa, Rachel Atherton i Tahnee Seagrave. Atherton, que ha guanyat quatre vegades a Andorra –2008, 2013, 2015 i 2016–, va veure com una errada a la segona part del circuit la relegava a la segona plaça. L’anglesa no va poder amagar la seva decepció ni va poder evitar maleir la seva sort, ja que va facturar una primera secció gairebé perfecta i mantenia uns parcials de victòria còmodes. Seagrave va afavorir-se d’aquesta circumstància i va registrar el millor temps, aconseguint així la primera victòria al Principat. “He fet una baixada sòlida i he pogut guanyar. Sincerament, no esperava aconseguir-ho”, va exposar, sorpresa, la biker anglesa.

Aquest resultat permet a Seagrave retallar la distància respecte d’Atherton a la classificació general i ja només les separen 80 punts, amb dues proves encara per disputar per finalitzar el campionat. La tercera en discòrdia, l’australiana Tracey Hannah, manté el seu lloc, el tercer, a la classificació general del Mundial.

El cross-country pren el relleu en la jornada d’avui. Guy Díaz és l’únic representant del país d’aquesta disciplina. El biker andor­rà es va fracturar la clavícula fa uns mesos i no arriba a la prova amb el ritme que desitjaria. El seu objectiu avui serà fer totes les voltes que pugui i gaudir de la cursa. La final comença a les 14.50 hores al circuit de Pal.