Canvi de xip d'orFIBA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No és gaire habitual que les seleccions andorranes gua-nyin campionats, i no per falta de treball, ni de bon tros, però aquesta setmana el combinat nacional sub-16 de bàsquet ha aconseguit una meritòria victòria a l’Europeu C disputat a San Marino.

L’or era una il·lusió, però ni molt menys l’objectiu amb què la sub-16 va anar a San Marino. El tècnic, Cristian Vegas, admet que “el nostre objectiu era entrar a les semifinals i la lluita per les medalles, i després el torneig et va posicionant”. A més, afegeix que “la semifinal va ser duríssima i no m’esperava aconseguir la victòria veient el nivell que tenien els nostres rivals”.

Però el partit clau no va ser la semifinal, sinó el partit de la fase de grups contra Gal·les, l’únic que la selecció va perdre al torneig. Vegas admet que “no estàvem preparats per competir amb ells físicament i amb la seva zona no estàvem concentrats, a més, vam estar una mica atemorits”. Els joves van fer un pas endavant i a la final, tot i que Gal·les seguia tenint el mateix físic, van fer un recital de bàsquet per fer-se amb l’or.

Per Cristian Vegas, la clau d’aquest campionat ha estat “la connexió entre els jugadors”, i d’aquesta generació destaca “que té molt talent, els agrada el bàsquet i gaudeixen sobre la pista”. Que duri.

tracking