reportatge

El retorn d'Arshavin a Andorra

L’exjugador de l’Arsenal, entre d’altres, tornarà trepitjar la gespa de l’Estadi Comunal dijous, on ja ha jugat tres enfrontaments, dos amb la selecció de Rússia i un amb el Zenit. Serà en el duel de l’Europa League entre l’Engordany i el Kairat Almaty.

El retorn d'Arshavin a AndorraARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andrei Arshavin (37 anys) és un dels jugadors més mediàtics que mai han passat per l’Estadi Comunal. El seu nom va començar a sonar amb certa força la temporada 2006-2007, quan jugava amb el Zenit de Sant Petersburg que va guanyar la primera lliga russa del club. Ell era l’estrella d’aquell conjunt, però no va començar a ser un jugador mediàtic de veritat fins a l’Eurocopa del 2008. Sota el seu lideratge, la selecció va poder arribar fins a les semifinals, en les quals va caure a mans de qui va acabar sent la campiona, Espanya. Va ser aleshores quan els grans clubs d’Europa van protagonitzar una lluita per fitxar-lo que va acabar guanyant l’Arsenal.

A Highbury, el davanter rus no va acabar d’explotar com se n’esperava i a poc a poc la seva carrera es va anar apagant fins arribar el 2016 a l’FC Kairat Almaty del Kazakhstan, el rival de la UE Engordany de dijous vinent al partit d’anada de la primera ronda de l’Europa League (el conjunt andorrà ve de superar el Folgore de San Marino a la ronda preliminar). Aquesta, però, no serà la primera vegada que Arshavin trepitgi la gespa de l’Estadi Comunal. De fet, serà el quart enfrontament que l’exjugador de l’Arsenal disputi en territori andorrà. El primer cop que va venir va ser quan encara era força desconegut, l’any 2002 amb el Zenit, en una ronda preliminar de la UEFA que va disputar contra l’FC Encamp. Aleshores tenia només 21 anyets i era tota una promesa.

Uns cinc anys després, Arshavin va tornar al Principat, però aquesta vegada amb la samarreta de la selecció de Rússia. Va ser en l’últim partit del Preeuropeu del 2008, i en aquell matx va acabar expulsat amb vermella directa en perdre els papers davant Ilde Lima. De fet, l’acció va fer que es perdés els dos primers partits de l’Eurocopa. Finalment, el tercer i últim cop que el rus va jugar al Comunal va ser el 2010, quan ja era jugador de l’Arsenal i era molt mediàtic, en el partit inaugural de la fase de classificació per a l’Eurocopa del 2012.

En aquell enfrontament hi havia Sebas Gómez, que dijous es tornarà a veure les cares amb Arshavin. “Casualment ja m’he enfrontat dues vegades amb ell. És un jugador diferent, tot i que ja té certa edat. Segueix tenint totes les condicions del jugador d’elit que ha sigut sempre”, explica el davanter de la UE Engordany i internacional per Andorra. Gómez en recorda “el canvi de ritme que tenia, la força i precisió a les cames, i la seva visió”. Ara, amb 37 anys , òbviament ja no tindrà aquestes qualitats al nivell d’aleshores, però de totes maneres l’Engordany, com ho va fer la tricolor, haurà de patir per poder fer front a Arshavin, així com a la resta de jugadors del Kairat. “Els rivals són diferents. El Folgore és un equip del nostre nivell i l’Almaty és més fort”, assenyala l’internacional, que puntualitza que tot i això “la nostra idea és competir al màxim i no renunciar a res sabent les diferències que hi ha”.

Després de la classificació històrica de la UE Engordany a l’Europa League, en què mai cap equip del Principat havia pogut passar de ronda, els d’Otger Canals han obtingut un premi doble en poder enfrontar-se també a un jugador de l’entitat i nom d’Arshavin.

El retorn d'Arshavin a Andorra

tracking