Portillo s'adjudica la Volta als Ports per tercer any consecutiu

El corredor bilbaí de 45 anys s’adjudica per tercer any consecutiu el recorregut llarg de la Multisegur Volta als Ports

Portillo s'adjudica la Volta als Ports per tercer any consecutiuXavier Pujol

La Multisegur Volta als Ports va celebrar ahir la seva 41a edició amb la participació de gairebé 1.200 ciclistes i un nou rècord de nacionalitats presents a la prova, amb una quinzena. Tots els cor­redors van sortir a les 8.30 hores des del Prat del Colat de la Massana, per enfilar un dels quatre recorreguts disposats per l’organització de 27, 53, 81 i 109 quilòmetres, tots ells amb final a la coma d’Arcalís.

El gran protagonista del dia va ser Raúl Portillo, que es va adjudicar per tercer any consecutiu el traçat llarg que pujava els ports de la Peguera, la Comella, Beixalís i la coma d’Arcalís. El corredor bilbaí va necessitar 3 h 53’09” per completar els 109 quilòmetres, i va avantatjar en més d’un minut George Bennet, ciclista neozelandès resident al Principat que competeix a les files de l’equip Lotto NL-Jumbo i que va finalitzar en vuitena posició al Giro d’Itàlia d’enguany, mentre que l’últim lloc del podi al recorregut llarg va ser per al jove australià Freddy Ovett. Pel que fa a la representació andorrana, Jan Missé va ser el millor classificat, amb una 12a posició, a 17’14” del guanyador, i també van entrar dintre dels 25 primers Julio Pintado, Guy Díaz, Marc Gasa, Òscar Cabanas i Samu Ponce.

Després de la cursa, el vencedor Raúl Portillo va manifestar la seva satisfacció i va assegurar que “és una marxa que m’agrada i se m’ha donat bé”. A l’edició d’enguany, el basc no va poder batre el seu rècord de l’any passat amb 3 h 44’18”, i va declarar que “el temps de la prova el marca el ritme fins al primer port, i avui hem sortit tranquils i a Beixalís i la coma d’Arcalís és quan hem anat més ràpids”. Amb 45 anys, Portillo acaba de guanyar la seva tercera Volta als Ports i enguany també s’ha adjudicat curses com la Quebrantahuesos amb 45 anys, i va explicar quin és el secret per guanyar: “la il·lusió i buscar divertir-te, si tens això, les coses acostumen a sortir força bé”.

La 41a Volta als Ports va tenir també un rècord de participació femenina amb més d’un centenar de corredores, i tres ciclistes espanyoles van copar el podi del recorregut llarg. Teresa Costa va vèncer amb un temps de 4 h 53’54”, seguida per Sandra Santanyes i Pilar Mansilla. La millor tricolor va ser Eveline Chouvin, a poc més de mitja hora de la vencedora. Les victòries al recorregut de 81 quilòmetres van ser per a Jaume Rué i Sandra Varela, en el de 53 es van imposar Pascal Noguero i Cecilia Assúa, mentre que al circuit de 27 van guanyar Adrià Regada i Tània Ródenas.

Entre els 1.200 ciclistes van destacar una vintena de corredors professionals, com ara George Bennet, o els membres del Michelton-Scott Jack Haigh i Carlos Verona, que van aprofitar la Volta als Ports com a un entrenament de luxe per seguir preparant la temporada. En canvi, finalment no hi van ser alguns dels professionals inscrits, com ara David de la Cruz o Dan Martin, degut a alguns canvis d’agenda.

Carlos Verona va destacar que “ha estat un dia molt maco de ciclisme, amb bon temps i molta gent, i estic molt content d’estar aquí”. A més, el corredor madrileny va afegir que el fet “que es facin aquestes proves a Andorra és un luxe per als aficionats, però també per als professionals, ja que és una cursa que permet fer un dia d’entrenament diferent, més divertit i amb molta gent”.

SATISFACCIÓ A L’ORGANITZACIÓ

El director de la cursa, Gerard Riart, va mostrar la seva felicitat per com va desenvolupar-se la jornada, i va assegurar que “ha estat un dia espectacular, la gent ha pogut gaudir de la bicicleta i tothom ha agraït el tall de carretera des del Serrat, així que el balanç és molt positiu”. A més, va destacar que “de 1.200 corredors només hem tingut una caiguda lleu, i d’això també en fem un balanç positiu”.

A nivell esportiu, Riart va valorar que “la marxa té un nivell molt alt, i és un orgull tenir a Portillo, que ve de guanyar les millors marxes, com a vencedor de la Volta als Ports”.