Somni truncat

El Vall Banc encaixa a la pròrroga un golàs de Xhevdet Shabani que el priva de colar-se a la gran cita de la final de quatre de la Champions

El Vall Banc Futbol Club Santa Coloma va somiar ahir damunt de la gespa del Victoria Stadium de Gibraltar durant quasi 100 minuts. El Futbol Club Drita de Kosovo no va poder imposar-se als colomencs al llarg del temps reglamentari i a la pròrroga finalment va foradar la porteria, val a dir que fantàsticament defensada per Eloy Casals (0 a 2).

Al minut 99 el migcampista Xhevdet Shabani va engegar el marcador amb un golàs que va fer emmudir els del Principat i els va treure qualsevol opció de colar-se a la final de la ronda preliminar de la Lliga de Campions. Al 105 el central Fidan Gërbeshi des dels onze metres va transformar una pena màxima comesa per Ilde Lima sentenciant així el matx.

Shabani va fer la primera diana de la màxima competició continental de l’esport rei i, com no podia ser d’una altra manera, el xutàs que va fer amb la cama esquerra d’efecte endimoniat es va fer viral a la xarxa social Twitter. Fins aleshores els homes de l’entrenador que s’estrenava a la banqueta del Vall Banc, Marc Rodríguez, estaven sortint airosos del domini i insistència dels de Kosovo. Per exemple, a la mitja hora de joc el lateral dret Víktor Kuka va guanyar la línia de fons i sense dubtar-ho va executar una passada de la mort per al golejador Xhevdet Shabani, que sorprenentment la va enviar als núvols. La banqueta rival va celebrar el primer abans d’hora i en enfilar el túnel de vestidors diversos integrants es van dirigir al col·legiat irlandès amb gestos de desaprovació. Segurament tiraven de galons i buscaven pressionar-lo de cara al segon temps. És clar que els d’Andorra els estaven menjant la torrada i els nervis prenien protagonisme.

A la represa el guió va presentar-se totalment igual i a partir del minut 60 del duel l’FC Drita es va enfundar seriosament la granota de treball, ara bé, va topar amb Casals i un conjunt estrictament ordenat. Ofensivament els tricolors no van demostrar gaire, més enllà d’alguna ocasió a pilota aturada i/o aèria. “Ens ha costat moltíssim i un parell de detalls han decidit el xoc”, va lamentar Rodríguez. Mentre que el capità, Lima, va parlar de “llàstima, ja que crec que el seu gol ha estat un xurro gràcies al vent i pel que fa al penal és bastant rigorós”. I hi va afegir que “acabem contents, ja que hem pogut competir”. El proper capítol, la segona ronda de l’Europa League.

EL TIC TAPA PAGA EL PENAL FALLAT DAVANT UN GZIRA BEN EFECTIU

El Tic Tapa Sant Julià va caure ahir a l’Estadi Comunal per 0 a 2 enfront el Gzira United de Malta en el marc del partit d’anada de la primera ronda de l’Europa League. Abans que ambdós s’enfrontessin els maltesos eren els grans favorits i tot apuntava que implementarien damunt la gespa el millor que saben, és a dir, marcar gols. Més que res perquè van acabar com els màxims golejadors de la seva lliga. No obstant, els lauredians van plantar-se fantàsticament al darrere no concedint massa ocasions clares i, a més, van aconseguir dominar la possessió en bastants trams de l’enfrontament. Al minut 19 el local Pedro Muñoz va cometre un penal sobre el tros de senegalès Amadou Samb que ell mateix es va encarregar d’executar enganyant el porter Nico Ratti. Mentre que al 45 el col·legiat ucraïnès va assenyalar novament una pena màxima, en aquest cas a favor del Tic Tapa. Ara bé, Joel Méndez no va aprofitar l’oportunitat per posar les taules i va enviar el seu xut a la part de fora del pal dret de la porteria de Justin Haber. Sense cap mena de dubte hagués estat una diana de les denominades psicològica. Amb tot, van reincorporar-se al terreny de joc crescuts, ja que ho van demostrar buscant constantment el marc defensat per Haber. Per exemple, al 60 José Antonio Aguilar Josele es va treure una canonada que no es va colar de miracle i també a partir de faltes ben posicionades van provar-ho, però sense encert. El Gzira United va defensar el resultat amb un quadre defensiu de cinc homes i com és habitual, doncs quan els de Sant Julià provaven d’empatar els visitants van transformar un contracop per mitjà de Jorginho que va fer embogir a una bona munió d’aficionats de Malta que van desplaçar-se al Comunal. De la seva part, el tècnic Jesús Barón va exposar sobre el marcador que “penso que és massa càstig” i per la tornada “hem demostrat que no som pitjors”.