Missió impossible

La selecció femenina perd els dos partits, contra l’Azerbaidjan i Grècia, i es queda sense bitllet per
a l’Europeu de Bucarest

Missió impossibleXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jornada negra per a les seleccions femenina i masculina de 3x3, que van tancar amb derrotes la segona i última jornada del Qualifier per a l’Europeu de 3x3 a la plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany. Tot i les dues desfetes de dissabte, el combinat femení arribava amb opcions de lluitar per un dels bitllets per ser a l’Europeu de Bucarest i, per fer-ho, havia de guanyar l’Azerbaidjan i Grècia, però finalment les noies dirigides per Anna Busquet van caure derrotades contra totes dues rivals.

Etiquetes:

Clàudia Guri no es va poder recuperar de la lesió al turmell que havia patit dissabte en el primer partit i les tricolors van haver d’afrontar els matxs amb només tres jugadores i sense canvis, un fet que va acabar pesant. En el duel matinal, l’Azerbaidjan es va imposar amb claredat per 9 a 21. Les azerbaidjaneses van fer valer la seva superioritat física per obrir forat al marcador des del joc interior, on eren clarament superiors, mentre que les del Principat es veien condemnades per la manca d’encert des de fora a sumar només d’un en un. A la tarda, contra Grècia, les tricolors van caure per 12 a 21, tot i que durant molts moments semblava que podria arribar el triomf. Les hel·lenes van començar guanyant per 0 a 3, però Andorra va ser capaç de remuntar ràpidament i va anar una bona estona per davant, fins al 12 a 9, però a partir d’aquí van enfonsar-se i la selecció grega va aconseguir un parcial de 0 a 12 que va servir per sentenciar i deixar les andorranes sense la possibilitat de victòria.

Després del matx, una de les integrants de la selecció, Cristina Andrés, va assegurar que “en ser tres tot canvia perquè elles fan rotacions cada dos per tres i nosaltres hem d’aguantar com podem”. A més, hi va afegir que “hem donat la cara, hem lluitat fins al final i es nota el físic perquè hem estat aguantant el partit, però al final passa factura i n’hem d’estar orgulloses”.

La selecció masculina arribava a l’última jornada sense opcions de classificar-se per a l’Europeu, però volia tancar el Qualifier amb un bon regust de boca contra Grècia, que també havia caigut en els dos primers partits, però finalment van perdre per 15 a 18. El conjunt grec va dominar el marcador des de l’inici, i tot i que els tricolors van poder apropar-se al tram final la reacció dels del Principat va ser insuficient.

Sobre l’actuació del combinat masculí, el president de la Federació Andorrana de Bàsquet va manifestar que “hauríem pogut fer alguna cosa més, però els països cada vegada són més forts i tenen més nivell. A més, tenim el hàndicap del físic”. Mentre que respecte a l’equip femení, va assegurar que “han fet un gran torneig tot i no guanyar cap partit, perquè jugar amb tres jugadores és molt fotut”.

Pendents del futur del qualifier

L’edició d’enguany del Qualifier per a l’Europeu de 3x3 era l’última del contracte per a tres anys que van signar la FAB i la FIBA. Precisament l’organisme internacional va oferir a la federació andorrana que segueixi organitzant el Preeuropeu durant tres anys més i totes dues entitats tenen un preacord per fer-ho, que està a expenses del que pugui passar amb els patrocinadors principals de l’esdeveniment, el comú d’Escaldes-Engordany i Vall Banc.

El president de la FAB, Manel Fernàndez,va explicar ahir que “amb el comú d’Escaldes ho tenim mig aclarit, i només falta seure i formalitzar-ho”, i hi va afegir que “ara tot depèn de quan podem reunir-nos amb Vall Banc. La meva intenció és mirar de fer un contracte de tres anys amb els patrocinadors igual que el de la FIBA”.

Sobre l’organització, Fernàndez va destacar que “any rere any ens superem, la gent de la FIBA està molt contenta, i els equips volen repetir i venir a Andorra a fer un Qualifier”.

tracking