bàsquet 3x3

La federació es mostra optimista per acollir el Qualifier fins al 2021

La FIBA li ha donat l’‘OK’ i des de la FAB esperen reunir-se amb Vall Banc i el comú d’Escaldes per tancar-ho

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany es tornarà a convertir el cap de setmana vinent en la capital del 3x3 a Europa amb la disputa d’un dels Qualifiers per a l’Europeu que es farà a Bucarest al setembre. L’edició d’enguany és l’última sota l’actual contracte, i tot i que hi ha un preacord amb la FIBA per acollir el Preeuropeu fins al 2021 encara no està tancat al cent per cent tot i l’optimisme.

El president de la FAB, Manel Fernàndez, va admetre ahir durant la presentació del Qualifier d’enguany que arrenca dissabte, que “hem rebut l’OK per part de la FIBA, però volem seure amb el comú d’Escaldes-Engordany i Vall Banc”, i hi va afegir que “ja que el nou contracte seria de tres anys volem tenir clar on estem cadascú, quina és la conveniència que tenim en comú i si tira endavant, nosaltres encantats”. En tot cas, la decisió definitiva no es coneixerà fins d’aquí a unes setmanes, però Fernàndez va destacar que “el feeling és bo”, i va remarcar “que siguem seu d’un Qualifier demostra que hi ha bona relació amb la FIBA i que creuen en la feina que fem des de la Federació Andorrana”.

El Qualifier d’enguany vindrà amb novetats, ja que hi haurà tres places en homes i quatre en dones per a l’Europeu, però no hi haurà finals. En homes hi haurà dos grups de quatre i els dos primers passaran a les semifinals. Els guanyadors d’aquesta eliminatòria i un dels perdedors aniran a l’Europeu. De la seva banda, al torneig femení hi haurà un grup de quatre i un de cinc seleccions, en què les guanyadores s’enduran plaça per a l’Europeu, i les segones i terceres de grup es jugaran els altres dos bitllets.

La federació es mostra optimista per acollir el Qualifier fins al 2021

tracking