Aire fresc amb Navarro

El MoraBanc oficialitza l’arribada del jove tècnic basc per a les dues temporades vinents

Batalla per Ibon NavarroFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Final al petit serial pel que fa a la banqueta del BC MoraBanc An­dor­ra. Ibon Navarro és oficialment l’entrenador tricolor per a les dues pròximes campanyes i comptarà amb l’ajuda de David Eudal i Paco Vázquez. Els que van ser els ajudants del definitivament ex-Joan Peñarroya continuaran a l’entitat, tal com va confirmar ahir el director general, Francesc Solana, durant la intervenció que va fer per valorar aquesta incorporació inicial. Des de fa setmanes que el club tenia en ment tres candidats bastant clars, a més d’altres noms a la recambra. I tan bon punt Jaume Ponsarnau es va guanyar un paper protagonista al València Basket, Solana va posar tota la carn a la graella per fer-se amb els serveis del jove –però amb experiència contrastada– vitorià de 42 anys.

Etiquetes:

Certament es va aixecar una petita batalla per veure qui el convencia abans, perquè el seu ja ex-equip, l’UCAM Múrcia, li va presentar una oferta de renovació que finalment va rebutjar per d’aquesta manera engrescar-se en el nou projecte del Principat. D’altra banda, la proposta de l’AEK d’Atenes tampoc li va atreure més que la del MoraBanc. “Té experiència a la lliga, sobretot durant els últims anys, i els seus equips sempre són competitius. Per exemple quan va estar al Baskonia va arribar al play-off complint amb la seva feina”, va detallar el general manager, no oblidant que l’UCAM ha tancat el podi de la Champions League. Al que també hi va afegir que “ve amb idees noves, ens ve una mica a refrescar l’interior del club, que és una de les coses que ens havia de passar, i ho afrontem amb ganes i il·lusió”. Les dades fan indicar que el MoraBanc Andorra 2018-2019 entendrà el bàsquet força diferent del que l’entenia amb Peñarroya. Més que res, perquè aquest curs els murcians han acabat, en relació amb les estadístiques finals, com la segona millor defensa de la fase regular de la Lliga Endesa, amb una mitjana de punts encaixats de 76,15. I quant a l’atac, el segon pitjor amb només 77,18 crèdits anotats per partit (en 34).

Solana va deixar clar que “una de les coses principals a l’hora d’iniciar la conversa amb ell era que volíem seguir amb aquesta identitat que tenim com a equip. Un estil de joc amb el qual tothom ens reconeix i ens va demostrar moltes ganes de treballar amb aquesta idea”. El futur conjunt andorrà esdevindrà físic, atlètic, amb el focus en l’aspecte defensiu i alhora alegre ofensivament. Aquest darrer àmbit suposarà un repte per al tècnic, i parlant d’objectius, Solana va assegurar que “l’Ibon té el propòsit d’igualar almenys el que s’ha fet aquesta històrica campanya anterior”. Ara bé, per si a cas hi ha opcions de rescissió per les dues parts un cop finalitzada la primera temporada. De moment, com no pot ser d’una altra forma, els somriures prenen protagonisme i l’entrenador basc va exposar en català, en un vídeo penjat a les xarxes de l’entitat, que “estic molt content pel meu fitxatge, ens veiem aviat i Mai Por”.

Un cop tancada aquesta carpeta els següents passos de la direcció general seran tancar les renovacions, informar de les baixes i succeir aquestes amb noves cares. Navarro combrega amb l’esquema marcat i serà presentat a finals de mes.

EL CLUB VOL RENOVAR JELÍNEK, QUE HAURÀ D'ESTAR DOS MESOS DE BAIXA

El BC MoraBanc Andorra va informar ahir que el txec David Jelínek va passar dilluns pel quiròfan per tal d’operar-se d’una rigidesa articular al segon dit de la mà dreta.

Segons el comunicat mèdic que va emetre l’entitat, la intervenció realitzada va ser un èxit, i el temps de baixa estimat pel jugador serà de dos mesos.

Durant la compareixença que va fer el director general, Francesc Solana, per valorar el fitxatge de l’entrenador, va explicar que se li ha ofert la renovació a l’aler. Solana va declarar que “és una de les operacions que tenim avançades, i esperem que de cara als pròxims dies puguem tancar-ne alguna”.

Jelínek és el segon tricolor que és intervingut aquest mes, després de l’operació d’Oliver Stevic del tendó d’Aquil·les del peu dret.

Ibon Navarro

Aire fresc amb Navarro

tracking