Bàsquet

La selecció de bàsquet homenatja els internacionals

Aprofitant el 30è aniversari de la FAB, les noves equipacions lluiran el nom de tots els jugadors que han defensat la tricolor

La selecció de bàsquet homenatja els internacionalsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Andorrana de Basquetbol va presentar ahir les noves equipacions que lluiran les seleccions, tant de bàsquet 3x3 com de 5x5. La principal novetat està precisament en aquestes últimes, ja que coincidint amb el 30è aniversari de la FAB, les samarretes de joc inclouran el nom de tots els internacionals que han defensat la samarreta d’Andorra al llarg dels últims 30 anys, 81 homes i 45 dones. Pel que fa al combinat masculí, les estrenaran a final de juny a l’Europeu de Petits Estats de San Marino, mentre que les noies l’estrenaran a l’Europeu sub-18 C que es farà al país al juliol. Sobre aquest homenatge, el director tècnic de la FAB, Jaume Tomàs, va assegurar que “hem volgut fer un reconeixement a tot­hom que ha vestit la samarreta els últims 30 anys”.

‘Qualifier' amb segell Clean CO2

La propera gran cita organitzativa de la FAB serà el Qualifier per a l’Europeu de 3x3 que es farà el 23 i 24 de juny a la plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany. La principal novetat és que el torneig comptarà amb el segell Clean CO2, que acredita la prova com un esdeveniment neutre en emissions de CO2. La federació té previst tancar les llistes masculines i femenines per a la cita de casa aquesta setmana i per Tomàs l’objectiu és “competir al màxim”.

El Qualifier d’enguany serà l’últim sota el contracte actual, i tot i que la FAB va explicar que la federació internacional havia ofert seguir organitzant la cita fins al 2021, a hores d’ara encara no hi ha novetats de cara al futur, ja que “l’important es assegurar-se el suport econòmic”, segons va indicar Jaume Tomàs.

DOBLE DERROTA PER TANCAR EL MUNDIAL

La selecció femenina de bàsquet 3x3 va finalitzar ahir la seva presència al Mundial que s’està disputant a les Filipines amb dues derrotes, contra l’Iran i Uganda. Amb aquests marcadors, Andorra queda eliminada del Campionat del Món, després de caure en els quatre partits del grup.

En el primer matx, les tricolors van caure per 21 a 12 contra el combinat iranià, que va dominar el partit des del principi gràcies als 11 punts de Saiedeh Elli, mentre que per a les andorranes la màxima anotadora va ser Clàudia Brunet amb cinc punts. En el segon duel, Uganda es va imposar per 18 a 12 a les del Principat.

La selecció de bàsquet homenatja els internacionals

tracking